EXPOZIȚIE PE STRADA MARE CU PITEȘTIUL DE ALTĂDATĂ

Cultura
Muzeul Județean Argeș expune, în centrul orașului Pitești, o expoziție temporară intitulată „Piteștiul de altădată, ilustrat”. Este pentru a patra oară în ultimii ani când se organizează o asemenea expoziție. Aceasta cuprinde 12 panouri realizate după cărți poștale de epocă, ce fac parte din colecția Muzeului Județean Argeș. Ele reprezintă imaginile unor edificii laice și religioase, așa cum arătau acestea in prima jumătate a secolului XX.
Explicațiile fiecărui panou sunt disponibile accesând codurile QR. Expoziţia este organizată de Consiliul Judeţean Argeş – Muzeul Judeţean Argeş, cu sprijinul Primăriei Municipiului Piteşti.

În imagine: Biserica Maica Precista, de pe strada Crinului, așa cum arăta în 1931. Aceasta a fost construită, potrivit tradiției, în 1540, de călugărițele Magdalena și Dorotheia, iar în 1794, fiind distrusă de incendiu, a fost edificată din piatră.

Șubrezită în urma curtremurelor de la începutul sec. XIX, a fost reparată în 1859 și 1864, adăugându-i-se și un pridvor. Între 1930 și 1933 a fost restaurată, căpătând forma de astăzi. A fost reparată ultima dată în 1968.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 27 = 32