ANM AVERTIZEAZĂ: COD GALBEN. CANTITĂȚI DE APĂ ÎNSEMNATE

Stiri

În intervalul 07 iunie, ora 10 – 10 iunie, ora 10, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă atenționare meteorologică.

Fenomene vizate sunt: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor și serilor.

De asemenea, în interval de valabilitate: 07 iunie, ora 10 – 07 iunie, ora 2, a foat emis o atenționare de tip cod galben, inclusiv pentru zona Munteniei.

Fenomene vizate sunt: manifestări de instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate.

În intervalul menționat, în Maramureș, vestul și nord-vestul Transilvaniei, Moldova, Dobrogea, nordul și estul Munteniei, nordul Olteniei, precum și în toate zonele de munte vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp, iar pe arii restrânse 45…50 l/mp.

(Foto: descriptiv)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

24 − = 16