ARGEȘ: SITUAȚIA ACTUALIZATĂ A GRIPEI

Stiri

Până la data de 6 martie, la nivelul secțiilor Spitalului Județean de Urgență Pitești au fost confirmate 108 cazuri de gripă, dintre care 45 la adulți și 63 la copii.

De asemenea, la Spitalul de Pediatrie Pitești, sunt internați în acest moment 47 de pacienți cu afecțiuni respiratorii.

Astfel, vă reamintim că, în contextul epidemiologic actual, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești au fost instituite măsuri specifice privind accesul în unitate, măsuri care vizează atât siguranța pacienților cât și a aparținătorilor acestora.
– accesul aparținătorilor în unitate se desfășoară doar în timpul programului de vizită și doar pentru un singur aparținător pentru fiecare pacient;
– în cazurile excepționale, când sunt admiși în unitate vizitatori, se va scurta timpul de vizită la 10 minute, iar vizitatorii vor purta obligatoriu mască și halat/pelerină de unică folosință. Se va face triajul epidemiologic al acestora, excluzându-se persoanele cu semne clinice de boli respiratorii acute;
– în secțiile cu risc crescut – Neonatologie, Boli Infecțioase, Oncologie, Obstetrică, ATI, Hematologie – accesul vizitatorilor este interzis.

Pentru a preveni răspândirea microbilor, respectă aceste reguli simple:
• Acoperă gura și nasul cu un șervețel atunci când tușești sau strănuți. Dacă îți sufli nasul, folosește un șervețel.
• Nu lăsa șervețelul folosit nicăieri. Aruncă imediat șervețelul folosit în coșul de gunoi.
• Dacă nu ai șervețel, atunci tușește / strănută în partea superioară a brațului sau în cot, NU în mâini / palme!
• Este recomandat să te speli pe mâini după ce ai tușit, strănutat sau ți-ai suflat nasul.
• Spală-te pe mâini cu săpun și apă; dacă nu ai la dispoziție săpun și apă, utilizează un dezinfectant de mâini pe bază de alcool care conține cel puțin 60% alcool.
• Evită atingerea ochilor, nasului sau a gurii. Microbii se răspândesc adesea atunci când o persoană atinge ceva ce este contaminat și apoi își atinge ochii, nasul sau gura.
• Evită contactul apropiat cu bolnavii. Dacă ești bolnav, păstrează distanța față de ceilalți oameni pentru a nu transmite microbii.
• Daca este posibil, stai acasă dacă ești bolnav. Acest lucru previne transmiterea microbilor către oamenii sănătoși și previne astfel răspândirea bolii.
• Curăță și dezinfectează frecvent suprafețele atinse la domiciliu (robineții din baie / bucătărie, chiuvete, clanțe, mobilă, pardoseală etc), la serviciu sau la școală (tastatură, mouse, birou etc).
• Asigură-te că dormi suficient, respectă activitatea fizică recomandată, gestionează stresul, hidratează-te suficient și consumă alimente nutritive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

48 − = 39