ARGEȘEANCA ILEANA ȘIPOTEANU, PRINTRE CEI MAI VALOROȘI… CONSTĂNȚENI

Cultura

Ileana Șipoteanu, născută la Rucăr, Argeș, este una dintre cele mai celebre interprete de muzică ușoară din România. Debutul absolut, la 16 ani, a avut loc alături de formația „Valahia” din Pitești, în 1983. S-a făcut remarcată la Festivalul de la Mamaia, în 1986, în anul următor urcând pe podiumul festivalului cu șlagărul „Ce mult te-am iubit”, compus de Dumitru Lupu, de la Teatrul „Al. Davila” din Pitești, cel care avea să-i fie, până la sfârșit, și partener de viață. Câțiva ani, între 1985-1990, a fost solistă a Teatrului „Al. Davila”, unde Mitică Lupu era dirijor.

Dintre cele peste 200 de melodii lansate în cariera ei, multe au devenit șlagăre: „Mă voi gândi la tine”, „Ce mult te-am iubit”, „Ai venit prea târziu”, „De sunt ochii tăi albaștri” etc. Un proiect cu totul deosebit în evoluția sa artistică a fost „Cântecele creștine”, prezentat acum trei ani și la Pitești.

Zilele trecute, mai precis la 24 ianuarie, Ileana Șipoteanu a primit la Constanța, în cadrul unei gale, premiul „10 Oameni de valoare pentru Constanța”, oraș care a adoptat-o cu mândrie.

Poate ar trebui și noi, argeșenii, să ne mândrim mai mult cu Ileana Șipoteanu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 59 = 68