ATENȚIE, RADAR! ACȚIUNE DE AMPLOARE A POLIȚIEI

Stiri

Inspectoratul de Poliție Argeș reamintește faptul că pe parcursul saptamânii aflată încă în curs, polițiștii rutieri argeșeni au desfășurat pe raza județului activități specifice acțiunii ,,Slow Down Europe”, pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive.

Aceeași acțiune se desfășoară, simultan, pe întreg teritoriul țării, precum și pe teritoriul celorlalte 26 de state membre ale Organizației Polițiilor Rutiere – TISPOL, activitatea fiind intens mediatizată cu scopul de a reaminti conducătorilor auto, o dată în plus, să circule cu viteză legală și să adapteze permanent viteza de deplasare la condițiile meteo-rutiere.

În cele șase zile care au trecut de la debutul acțiunii, polițiștii Serviciului Rutier Argeș și cei ai Biroului Rutier Pitești au aplicat, doar ca urmare a depășirii regimului legal de viteză, peste 650 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 150.000 de lei.

34 de conducători auto își vor aminti mai mult decât ceilalți să respecte regimul de viteză, deoarece pentru 90 de zile fi nevoiți să folosească alte mijloace de deplasare, fiind înregistrați de aparatul RADAR cu mai mult de 50 km/h peste limita de viteză de pe sectorul respectiv de drum.

Polițiștii celorlalte structuri rutiere se află și ei la datorie, sens în care exemplificăm cu o abatere constatată de către polițiștii Biroului Rutier Câmpulung, care au depistat la data de 6 aprilie a.c., o femeie de 56 de ani din Brașov, conducând un autoturism pe DN 73, pe raza localității Dragoslavele, cu o viteză de 112 km/h.

Femeia a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1305 lei, fiind aplicată și măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 3 = 6