ATENȚIE, ȘOFERI, NOI REGULI ÎN PITEȘTI!

Administrativ

Atenție, șoferi! De duminică, 1 august 2021, intră în vigoare H.C.L. nr. 191/27.05.2021 – staționarea neregulamentară a autovehiculelor, în Pitești, va fi sancționată prin dispoziție de ridicare!

Agenții Poliției Locale Pitești sau, după caz, ai Inspectoratului Județean de Poliție Argeș vor realiza dispoziția de ridicare a autovehiculului, în condițiile art. 143 din H.G. nr. 1391/2006, iar activitatea de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staționate neregulamentar se desfășoară, în condițiile legii, de către Administrația Domeniului Public Pitești, instituție care va și gestiona depozitarea în spaţiul special amenajat din incinta Târgului Săptămânal al municipiului Pitești, aflat pe raza comunei Bradu. Astăzi au fost montate plăcuțe adiționale, în zona centrală, care semnalează restricția de staționare acolo unde aceasta este prevăzută.

Primăria recomandă conducătorilor auto respectarea cu strictețe a regulilor de circulație privind staționarea autovehiculelor, deoarece staționarea neregulamentară urmată de dispoziția de ridicare implică următoarele:

  • Pentru „Staționarea Interzisă”, se aplică clasa a II-a de sancțiuni: 4 – 5 puncte amendă (580 – 725 lei) și aplicarea a 3 puncte de penalizare;
  • Pentru operațiunile de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor se percep de la proprietarii sau deținătorii legali ai acestora, persoane fizice sau juridice, următoarele tarife:
  1. a) 300 lei/vehicul, pentru operațiunea de ridicare;
  2. b) 275 lei/vehicul, pentru operațiunea de transport;
  3. c) 60 lei/vehicul/zi, pentru operațiunea de depozitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 27 = 32