BĂRBAT DIN ARGEȘ, SANCȚIONAT DUR PENTRU NEREGULI PRIVIND TRANSPORTUL DE LEMNE

Stiri

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Schitu Goleşti au depistat un bărbat de 38 de ani, din Stoeneşti, care transporta 5,6 m.c. material lemnos de diferite esențe cu o autoutilitara pe raza localității de domiciliu.

Bărbatul a prezentat pentru control un aviz de însoțire în care sortimentele și volumul nu erau menționate distinct, fapt pentru care a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010.

Remintim că sancţiunile prevăzute de legislaţia din domeniul silvic sunt cuprinse între 1.000 şi 8.000 de lei pentru persoanele fizice care taie sau sustrag arbori, indiferent de forma pe proprietate a terenului de unde provin, iar deţinerea ori transportul de material lemnos fără forme legale de sancţionează cu amendă între 3.000 şi 10.000 de lei.

Materialul lemnos tăiat, deţinut sau transportat ilegal, care nu este justificat cu documente de provenienţă, se reţine în vederea stabilirii provenienţei şi/sau confiscă, iar în funcţie de împrejurările depistării, poate fi confiscat şi mijlocul de transport sau uneltele folosite la tăierea materialului lemnos.

De asemenea, nerespectarea obligaţiilor privind completarea documentelor de însoţire sau implementarea acestora în aplicaţia SUMAL se sancţionează cu amendă comtravenţională de la 1.000 la 5.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

86 − = 76