TRIPLĂ SĂRBĂTOARE DE 9 MAI

Administrativ

Garnizoana Pitești a organizat, astăzi, de la ora 10.00, la Monumentul de pe strada Crinului din Pitești, un ceremonial militar și religios dedicat zilei de 9 mai. Ziua de 9 mai are pentru noi o triplă semnificaţie, sărbătorindu-se Ziua Independenţei (proclamată în 1877, prin discursul lui Kogălniceanu), Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial (1945), dar şi Ziua Europei (în 1951, ministrul de Externe al Franţei, Robert Schuman, a propus Germaniei, dar şi altor state, să pună bazele unei federaţii europene).

După Te Deum, au vorbit Cornel Popescu, managerul Muzeului Județean Argeș, și Emilian Dragnea, prefectul județului Argeș. A avut loc și un mic program artistic, susținut de corul veteranilor,  după care au avut loc depuneri de coroane de flori în memoria celor și-au dat viața în Războiul de Independență și în cel de-al Doilea Război Mondial. Au depus coroane: prefectul județului, Primăria Municipiului Pitești, Consiliul Județean Argeș, conducerile structurilor Ministerului de Interne, S.R.I. Argeș, I.S.U. Argeș, Inspectoratul Școlar, asociații ale veteranilor de război. Din partea partidelor, au depus coroane doar PSD Argeș, ALDE și Pro România.

De la prânz, în fața Primăriei Municipiului Pitești, Centrul Cultural Pitești a organizat un spectacol de folk și folclor pentru a marca tripla sărbătoare, susținut de copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 5 = 3