BAZINUL OLIMPIC DIN PITEȘTI SE MODERNIZEAZĂ PE BANI EUROPENI

Administrativ

Astăzi, la Centrul Multifuncțional, a avut loc semnarea contractului de finanțare pentru modernizarea Bazinului Olimpic din Pitești de către primarul municipiului, Cornel Ionică, și directorul ADR 3-Sud Muntenia, Liviu Mușat, în prezența presei locale.

Obiectivul general al proiectului („Modernizare, montare sistem panouri solare și eficientizare energetică a Bazinului Olimpic din Pitești”) îl reprezintă creșterea eficienței energetice a acestuia, de la clasa energetică D la clasa energetică B, contribuind, astfel, la reducerea consumurilor energetice mari și la creșterea atractivității acestuia.

Valoarea totală a investițâiei – care se va derula pe o perioadă de 21 de luni – este de 15.794.577,97 lei, din care valoarea eligibilă (banii primiți de Primărie din fonduri europene nerambursabile) este de 13.703.254, 54 lei.

Modernizarea și eficientizarea energetică a Bazinului Olimpic presupune, ca activități principale, o serie de lucrări interioare (refacerea finisajelor interioare, refaceri pardoseli, înlocuire uși interioare, amplasarea unui elevator și de rampe pentru persoanele cu dizabilități fizice), lucrări exterioare (termoizolare pereți exteriori, cu păstrarea arhitecturii de fațadă, refacerea termoizolației, înlocuirea ferestrelor și ușilor de acces) și lucrări de instalații (se va hidroizola cuva bazinului de înot, se vor monta noi instalații de recirculare a apei, de încălzire și de tratare, se vor schimba obiectele sanitare).

Sistemul de instalație solară de producere apă caldă va fi format din 20 de panouri solare și va fi înlocuit întreg sistemul de iluminat cu corpuri electrice cu LED.

La final, directorul Liviu Mușat a arătat că și pentru ADR 3-Sud Muntenia modernizarea Bazinului Olimpic este „un proiect de suflet”, nu numai pentru Primăria Municipiului Pitești, și a ținut să-l felicite pe primarul Cornel Ionică pentru acest proiect și pentru toate eforturile depuse pentru atragerea de fonduri europene nerambursabile în alte multe proiecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

94 − = 89