„CABARETUL CUVINTELOR”, DE MATEI VIȘNIEC, ANULAT

Cultura

De mai multă vreme, actorii Teatrului „Al. Davila” conduși de Constantin-Bebe Cotimanis repetau pentru premiera piesei „Cabaretul cuvintelor”, de Matei Vișniec. Se pare că însuși Matei Vișniec, socotit a fi cel mai important dramaturg român de azi, urma să participe la premiera de la Pitești, ceea ce dădea și mai multă greutate evenimentului cultural. Piesa avea o dublă premieră, pe 4 și 5 iulie 2020, la Grădina de Vară din Pitești, ținând cont de numărul restrâns de locuri în condiții de distanțare socială.

Premiera piesei „Cabaretul cuvintelor” s-a amânat, însă, din păcate. Intrarea ar fi fost gratuită, pe bază de invitații (ridicate de la teatru). Ținând cont de creșterea alarmantă a numărului de îmbolnăviri cu COVID-19, președintele Consiliului Județean Argeș, dr. Dan Manu, a dispus, astăzi, ca toate evenimentele culturale din aer liber fixate în această perioadă să fie reprogramate pentru vremuri mai bune.

Să spunem, totuși, că piesa e regizată de către Alexandru Nagy, în rolurile principale fiind Oana Marcu, Alexandru Nuță, Vlad Popescu, Gogu Preda, Tatiana Serghi, Diana Bagdasar, Teodora Colț și Ciprian Valea. Scenografia e realizată de Cristina Ciucu, iar coloana sonoră îi aparține lui Ciprian Valea. Spectacolul este interpretat și în Limba Semnelor Române de Denis Blidariu și Lavinia Chițu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

57 + = 59