CONSILIUL LOCAL PITEȘTI A RESPINS CONSTRUIREA UNEI NOI BISERICI

Administrativ

La 10 ianuarie 2019, Î.P.S. Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, s-a adresat Consiliului Local al Municipiului Pitești, solicitând sprijin pentru înființarea unei noi parohii, cu hramul Sfinților Mucenici Adrian și Natalia, în cartierul Craiovei: „Vă rugăm să atribuiți pe seama Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului un teren corespunzător, situat în Parcul Tineretului, pentru construirea unei biserici”.

Arhiepiscopul Calinic l-a împuternicit pe pr. Marius-Sorin Radomir, de la parohia Sf. Ilie din Pitești, cel care a și solicitat atribuirea a 400 m.p. în Parcul Tineretului – „terenul indicat e acoperit cu bitum, nu există pe el spațiu verde, ci doar trei pubele de gunoi”. Biserica visată de enoriași s-ar fi aflat „la o distanță de 920 m liniari de biserica Sf. Ilie, la 920 m liniari de biserica Sf. Ioan Valahul din Craiovei și la 820 m față de bisericuța de lemn de la Facultatea de Teologie”.

Solicitarea a intrat pe ordinea de zi a Consiliului Local Pitești de joi, 31 ianuarie, la ședință fiind prezent și preotul Radomir. Acesta a pledat neconvingător, arătând că sunt prea puține biserici în Pitești. Afirmația a provocat rumoare printre consilierii locali. „În primul rând, e parc acolo, apoi, noi credem că sunt suficiente biserici, a replicat consilierul Cătălin Costescu, de la PSD. De ce nu propuneți să ridicăm un spital?” Preotul Radomir a replicat spunând că biserica ortodoxă e abia pe locul al… 7 lea la numărul de lăcașe de cult, că ar trebui câte o biserică la fiecare 2000 de locuitori. Avem destule biserici, au intervenit și alți consilieri.

S-a votat apoi, solicitarea construirii unei noi biserici în cartierul Craiovei, deși inițiată de Î.P.S. Calinic, fiind respinsă de consilierii locali piteșteni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

94 − = 86