CRITICI EXTREME LA ADRESA SPITALULUI JUDEȚEAN: „MOR OAMENII CU ZILE!”

Stiri

Astăzi, în mediul online a apărut o pagină intitulată „Pacient din Argeș” prin care toți cei care au avut de a face cu sistemul medical argeșean sunt invitați să se pronunțe public. Inițiativa a avut ecou, în special datorită scrisorii deschise a lui Alexandru Mihalcea (foto) adresate ministrului Sănătății, Sorina Pintea, pornind de la o experiență personală.

În cele ce urmează, vă prezentăm o serie de pasaje din această „scrisoare deschisă”:

„(…) Vreau să fac referire la Spitalul Județean Argeș. Bătaia de joc la adresa pacienților și aparținătorilor în această instituție este la cote maxime. Sunt oameni care ajung la UPU, chiar și cu ambulanța, si sunt nevoiți să aștepte 4, 5, 6 ore, uneori chiar și 10-12 ore. Condițiile din spital sunt jalnice, acestea fiind agravate și de comportamentul personalului medical, arogant, batjocoritor și total neprofesionist. Asistentelor le este frică să deranjeze medicii de gardă noaptea, acestea fiind mustrate dacă au acest <curaj>.

Mor oamenii cu zile, în bătaie de joc și umiliți și nimeni nu răspunde pentru aceste lucruri, nimeni nu știe de frica nimănui (…)

Eu personal am ajuns cu mama mea la urgența Spitalului Județean (din) Pitești în cursul anului trecut, mama mea este cardiacă și de doua zile vomita și pastilele, și ceaiul, dureri groaznice de cap (niște dureri la limita suportabilității). Nu putea comunica cursiv, avea amețeli foarte puternice, nu se putea ținea deloc pe picioare nici după 11 ore de așteptare.

Cred că ar fi benefice niște vizite neanunțate ale corpului de control sau chiar ale dvs. Și să stați de vorbă cu oamenii care așteaptă cu orele, ca să vă faceți o idee despre ce e acolo.

Ceea ce vreau să vă aduc la cunoștință, cu toate că aceste probleme sunt cunoscute la nivelul ministerului pe care îl conduceți, este faptul că acești medici și asistente nu au frică de nimeni și de nimic. De ce? Oare pentru faptul că plângerile la Colegiul Medicilor sunt soluționate tot de medici (colegi de-ai lor), iar această instituție este finanțată și din cotizațiile medicilor, pe care, culmea, trebuie să îi cerceteze dacă au respectat niște norme și proceduri? În câte cazuri, din cele sesizate, Colegiul Medicilor a constatat că este vina cadrelor medicale? Păi, după cum probabil știți, aproape în niciun caz. Această instituție are mai mult rol de avocați ai medicilor și în niciun caz de control și tragere la răspundere. Înțeleg că mai sunt și persoane care reclamă doar de dragul de a reclama, dar, din miile sau zecile de mii de plângeri, nu cred că sunt toți nebuni (…)

Și ar mai fi multe probleme, referitoare la licitații, achiziții, numirea în funcții de conducere (care se face pe un algoritm politic bine definit) a unor oameni care profesional sunt 0, igiena din spitale, infecțiile intraspitalicești etc.

O alta problemă este legea privind drepturile pacienților. Este înjositor și umilitor ca după ce ți-a decedat un membru al familiei să ți se invoce o prevedere din această lege, privind confidențialitatea diagnosticelor, tratamentelor etc și, în baza acesteia, să ți se refuze să ai acces la dosarul medical pentru a vedea de ce a suferit acea persoană, dacă au apărut complicații și ce tratament i-a fost administrat.

Eu v-am expus aceste probleme din prisma cetățeanului de rând care s-a lovit de ele. Sunt niște întrebări retorice pe care mi le-am pus. Singura dorință este doar să citiți măcar ceea ce am scris și să luați măsuri, pentru că puteți și aveți toate pârghiile necesare. Aspectele prezentate de mine nu sunt niște cazuri izolate, ci au loc în orice spital de stat din această țară. Se iau șpăgi de la paznicul de la intrare până la femeia de serviciu și se moare cu zile în spitalele noastre. Sunt sigur că aveți cunoștință despre tot ceea ce am descris mai sus, însă vrem să vedem și niște măsuri, niște schimbări în bine (…)

Nu pot să neg faptul că am întâlnit și personal medical care s-a comportat exemplar și care și-a făcut meseria cu dedicație, bun simț și profesionalism, însă procentajul este extrem de mic raportat la numărul celor care și-au ales această meserie din cu totul alte motive și o fac în scârbă (…)

Doamna Ministru, sistemul public de sănătate moare încet, dar sigur.
Despre condițiile din spitalele din România, despre neregulile de la Spitalul Județean de Urgență Pitești au fost făcute numeroase reportaje.
Neregulile de la Spitalul Județean de Urgență Pitești au fost puternic mediatizate. Dar nici până în prezent nu s-a luat nici o măsură (…)

Vă mulțumesc pentru timpul acordat acestei informări.

Cu stimă,

Alexandru Mihalcea”

11 thoughts on “CRITICI EXTREME LA ADRESA SPITALULUI JUDEȚEAN: „MOR OAMENII CU ZILE!”

  1. Stimata doamna după cum bine știți România este o tara a cazurilor deschise. Cine sunt vinovații, de ce aceste cazuri nu au rezolvare probabil nu vom afla răspunsul niciodată.
   Cazul maternității Giulesti, un caz închis
   Cazul Mihaesti
   Cazul Apuseni unde și-au pierdut viata pilotul Iovan și studenta Aura Ion un caz închis
   Cazul morții politistului Ghighina un caz închis
   Cazul Colectiv încă un caz inchis
   Cazul Munte Negru

 1. Din nefericire asa este…..de ani de zile nimic nu se misca in acest spital….sa te fereasca Bunul Dumnezeu sa ajungi aici.

  1. Stimata doamna situația Spitalelor din Romȃnia se cunoaște pana la nivel de președenție dar nimeni nu ia nici o măsură și știți de ce???.
   Din 89 și pana în prezent se cauta ca acest popor sa fie dezbinat. Sa fim unii împotriva altora și nu unii cu alții. Se cauta reducerea la tăcere. Ne pricepem al dracului de bine la comentarii pe margini, ne pricepem sa bârfim semenii noștri dar când vine vorba sa luam atitudine ne dam ușor pe margini. Păcat stimata doamna de cei ce s-au jertfit sa ne lase o tara frumoasa și bogata. Măcar în memoria lor ar trebui sa fim uniți. Trebuie ca romanii să-și schimbe mentalitatea.

 2. Medici,nu știu dacă așa se numesc?De ce sunt ei acolo?Să se întrebe și să îți spună că ,,se găsiră și ăștia sa vina cu ei de sărbători”.Sau să vorbească a doua zi ,,mai trăiește ăsta ,nu a murit?”

 3. Eu ma intreb de ce un om ca mine care lucreaza in privat cu experienta de 6 ani de zile nu am sanse sa lucrez intr un spital..imi fac meseria cu placere..asta mi am dorit de cand eram copil..de ce? Pentru ca toate posturile sunt platite dinainte de concursuri si ocupate..deaia sunt numai „gretosi” oriunde deschizi o usa pentru ca isi fac meseria in scarba si sictir si pt bani si spagi..ar trebui înlocuit personalul medical vechi cu tineri care isi fac meseria cu drag si interes.
  La concurs nu ia nimeni oricat de pregatit ar fi pentru ca se pun intrebari din afara tematicii afisate si la interviu numai legi si aberatii..

 4. Asa este , nu mai departe de tura de noapte 15/16 ianuarie , holul din fata usii UPU era intesat de pacienti si apartinatori si , surpriza ….la ora 2 paturile erau goale in UPU , doua asistente trantite pe doua scaune , medicii????…pauza . Un om de paza statea in fata usii glisante , nu cumva sa intre cineva sa vada cum se lucreaza si pentru ce se iau sporuri de noapte. Stiu, imi asum un risc , poate mai ajung pe acolo , dar dintre toate creatiile lui Dumnezeu , omul , spre deosebire de animal, a fost inzestrat cu ratiune. Daca ratiunea le-a spus ca ei au facut ce trebuia facut… Asa sa-i ajute Dumnezeu si pe ei, si pe noi , astia neputinciosii , ca alta nadejde nu mai avem, decat la EL .

 5. Asa este , nu mai departe de tura de noapte 15/16 ianuarie , holul din fata usii UPU era intesat de pacienti si apartinatori si , surpriza ….la ora 2 paturile erau goale in UPU , doua asistente trantite pe doua scaune , medicii????…pauza . Un om de la paza statea in fata usii glisante , nu cumva sa intre cineva sa vada cum se lucreaza si pentru ce se iau sporuri de noapte. Stiu, imi asum un risc , poate mai ajung pe acolo , dar dintre toate creatiile lui Dumnezeu , omul , spre deosebire de animal, a fost inzestrat cu ratiune. Daca ratiunea le-a spus ca ei au facut ce trebuie facut… Asa sa-i ajute Dumnezeu si pe ei, si pe noi , astia neputinciosii , ca alta nadejde nu mai avem, decat la EL .

 6. Stimata doamna situația Spitalelor din Romȃnia se cunoaște pana la nivel de președenție dar nimeni nu ia nici o măsură și știți de ce???.
  Din 89 și pana în prezent se cauta ca acest popor sa fie dezbinat. Sa fim unii împotriva altora și nu unii cu alții. Se cauta reducerea la tăcere. Ne pricepem al dracului de bine la comentarii pe margini, ne pricepem sa bârfim semenii noștri dar când vine vorba sa luam atitudine ne dam ușor pe margini. Păcat stimata doamna de cei ce s-au jertfit sa ne lase o tara frumoasa și bogata. Măcar în memoria lor ar trebui sa fim uniți. Trebuie ca romanii să-și schimbe mentalitatea.

 7. Sistemul din România de zero lei. Astfel de „medici” nu pot fi numiți medici. În urma cu câteva luni am avut o nefericita experienta și am ajuns la urgente, după ore foarte multe soțul meu sa enervat foarte tare și a întrat cu forța peste ei pentru ca eu sa fiu primita și investigata. Dar nu terminam aici pentru ca nu sunt atât de capabili acești calai sa citească un ecograf și niște analize bineînțeles diagnosticul a fost de zero lei nici pe departe cu realitatea. Vor doar șpagă. Aceste mizerii de cadre medicale merita sa treacă prin chinuri groaznice la fel ca acei oameni care merg la doctor pentru a se vindeca. Rușine sunteti niște gunoaie de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

37 + = 46