DE AZI, ÎNOTĂTORUL ROBERT GLINȚĂ – CETĂȚEAN DE ONOARE AL PITEȘTIULUI

Administrativ

Astăzi, în plenul ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Pitești, înotătorul Robert Glință, a primit, cu unanimitate de voturi, la propunerea primarului Cristian Gentea (care a ținut cont de o propunere a societății civile și pentru că iubește și respectă performanța sportivă), titlul de Cetățean de Onoare al Piteștiului. Primarul i-a făcut și o surpriză la final, pe ecranul din sală

În cuvântul său de mulțumire, Robert a impresionat asistența printr-un discurs excepțional (se vede că mama sa, Irina, e scriitoare și a moștenit-o), fapt remarcat de primar, de viceprimarul Gelu Tofan și de consilierul local Răzvan Șerbănoiu (acesta i-a și urat lui Robert ca, de ce nu, „să ajungă să conducă acest oraș”!)

Înotătorul Robert Glinţă a devenit campion european la 100 de metri spate. El a câştigat, la 20 mai,  medalia de aur la Campionatele Europene de la Budapesta. România nu mai câștigase un aur european din 2004, de pe vremea Cameliei Potec.

Robert Glinţă are 24 de ani şi este din Pitești. Sportivul român a înotat cele două lungimi de bazin în stilul spate în 52.88 secunde. Timpul obţinut de înotătorul român este un nou record național, precedentul fiind stabilit tot de el, în semifinale.

Palmaresul european al lui Robert Glință mai cuprinde două medalii de argint la 50 de metri spate, ambele cucerite în 2018, la Glasgow, Scoția. Robert Glință speră să obțină aurul și la Olimpiada de la Tokyio din această vară.

Pentru aceste performanțe, primarul Piteștiului, Cristian Gentea, a declarat: „În prima ședință de Consiliu Local, în această lună, așa cum am promis, voi propune ca Robert Glință, campionul care ne-a făcut mândri că suntem piteșteni, să fie onorat cu Titlul de Cetățean de Onoare al orașului nostru! Îmi reafirm susținut suportul pentru sportivii și sporturile care arată, la nivel național și internațional, valoarea tinerilor noștri!”

Robert Glință a început înotul la 9 ani, la Pitești, unde a și câștigat primele medalii. În prezent, reprezintă clubul CS Dinamo București, fiind pregătit de antrenorul Mugur Tomescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

68 − = 58