DELICTE SILVICE ÎN ARGEȘ

Stiri

Polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică și polițiștii structurilor teritoriale au acționat pe raza de competență în activități independente sau împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos, ocazie cu care au efectuat verificări la o societate comercială şi la 11 persoane fizice cu vârstze cuprinse între 19 şi 58 de ani, cu privire la respectarea legislaţiei privind regimul silvic.

Ca urmare a verificărilor efectuate, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale conform Legii 171/2010, în valoare totală de 50.000 de lei. Totodată, a fost confiscată cantitatea de aproximativ 8 metri cubi material lemnos care a fost predată ocoalelor silvice competente.

Din acelaşi domeniu de activitate, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Curtea de Argeş şi cei ai Secţiei de Poliţie Rurală Domneşti desfăşoară o activitate de percheziţie domiciliară, la locuinţa unui bărbat de 48 de ani din Corbi, bănuit de săvârşirea de infracţiuni la regimul silvic.

Bărbatul este bănuit că în cursul lunilor ianuarie şi februarie a.c., ar fi sustras material lemnos din Fondul forestier de pe raza aceleiaşi localităţi.

Remintim că sancţiunile prevăzute de legislaţia din domeniul silvic sunt cuprinse între 1.000 şi 8.000 de lei pentru persoanele fizice care taie sau sustrag arbori, indiferent de forma pe proprietate a terenului de unde provin, iar deţinerea ori transportul de material lemnos fără forme legale de sancţionează cu amendă între 3.000 şi 10.000 de lei.

De asemenea, materialul lemnos tăiat, deţinut sau transportat ilegal se reţine în vederea stabilirii provenienţei şi/sau confiscă, iar în funcţie de împrejurările depistării, poate fi confiscat şi mijlocul de transport şi uneltele folosite la tăierea materialului lemnos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + 1 =