DEZBATERE NAȚIONALĂ LA MUZEUL GOLEȘTI

Stiri

Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești organizează joi, 28 noiembrie 2019 ,de la ora 10.00, dezbaterea națională ,,Metode și tehnici Inovative pentru evaluarea intervențiilor de restaurare – conservare și urmărirea urmărirea stării de conservare a construcțiilor tradiționale din România”.

Dezbaterea națională reprezintă punctul final al primei etape a proiectului național lansat și finanțat  de Ministerul Educației și Cercetării  și câștigat de Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești în parteneriat cu cele mai prestigioase institute de cercetare din țară – Institutul Național de Optoelectronică ( INOE), CEPROCIM S.A. și ICECHIM .

Proiectul Metode și tehnici Inovative pentru evaluarea intervențiilor de restaurare – conservare și urmărirea urmărirea stării de conservare a construcțiilor tradiționale din România are ca scop identificarea și investigarea construcțiilor tradiționale din România, stabilirea celor mai bune metode de conservare și restaurare cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generație și urmărirea în timp a stării de conservare a patrimoniului tradițional.

Este un proiect amplu care reprezintă un pas deosebit de important în procesul de salvare a patrimoniului arhitectural tradițional care definește identitatea și unicitatea națională.

La dezbaterea națională participă specialiștii direcțiilor de cultură din țară, cercetători, investigatori, chimiști, fizicieni, restauratori, conservatori și reprezentanți ai societății civile din toată țara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

47 − = 42