DIRECȚIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ, ANUNȚ PENTRU PĂRINȚII DE FETE

Stiri

Direcția de Sănătate Publică Argeș aduce in atenția părinților solicitarea Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile referitoare la reevaluarea necesarului de vaccin HPV.

Achizițiavaccinului HPV de catre Ministerul Sănătății este în curs de efectuare, acesta fiind disponibil numai pentru fetele care la data solicitării se încadrează în grupa de varsta 11-14 ani, motiv pentru care este necesară actualizarea cererilor către medicii de familie.

​,,Facem precizarea că la momentul actual doar un produs este autorizat în România – și ca urmare poate fi utilizat – respectiv GARDASIL 9.

Schema de vaccinare cu acest produs include:

– 2 doze pentru persoanele la care vaccinarea este initiata la vârste cuprinse între 11-14 ani

– 3 doze pentru persoanele la care vaccinarea este inițiatăla vârste peste 14 ani.

Pentru exprimarea opțiunii de vaccinare, precum și pentru actualizarea solicitărilor inițiale la medicii de familie, părinții fetelor din grupa de vârstă menționată și care rămân interesaț de efectuarea vaccinării HPV se vor adresa – pana la data de 14 iunie 2019 – la medicul de familie, de la care vor primi și detalii suplimentare.

Menționăm că vaccinarea HPV este o metodă importantă de prevenire a infecțiilor produse de diferitele tipuri de virusuri Papiloma Uman în sfera genitală a femeilor, infecții responsabile pentru declansarea majorității tipurilor de cancer din sfera menționată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 + 2 =