DOLIU LA UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI

Stiri

„Universitatea din Pitești deplânge trecerea în neființă a celui care a fost Teodor DIMA, personalitate de excepție a mediului academic românesc și internațional.

Român adevărat prin naștere și prin implicare reală în viața cetății, stabilit la Iași, îmbogățind astfel pleiada de personalități științifice a Universității Alexandru Ioan Cuza, Domnia Sa a pus bazele unei adevărate școli de filozofie, urmând calea deschisă de către Profesorul Petre BOTEZATU.

A fost pentru noi, toți, un adevărat exemplu de urmat, aducându-și pe deplin contribuția la construirea și coordonarea diverselor societăți, comisii și foruri științifice care astăzi constituie o adevărată structură – suport pentru întregul mediu academic din România.

Universitatea noastră a avut parte, din fericire pentru noi, de prezența activă a Domniei Sale. A fost și pentru noi ziditor de școală, creator de nou, reper pentru dezvoltarea personală, profesională a multora dintre colegii noștri. Ne-a onorat, acceptând titlul de Doctor Honoris Causa acordat de către Senatul Universității din Pitești. Am devenit astfel, mai bogați, mai încrezători în forțele noastre.

Acum, când a plecat să se așeze la o dezbatere cu ceilalți îngeri ai filozofiei românești și mondiale, noi, membrii comunității academice a Universității din Pitești putem doar să îi dorim zbor lin către raiul lui Dumnezeu, iertare de păcate și odihnă în pace, alături de ceilalți înaintași ai poporului nostru.”, a transmis Dumitru Chirleșan, rectorul Universității din Pitești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 4 = 1