DUCU BERTZI CÂNTĂ PENTRU EMINESCU LA CURTEA DE ARGEȘ

Cultura

La Curtea de Argeș, în organizarea Centrului de Cultură și Arte „George Topârceanu”, a Muzeului Municipal și a Asociației „Curtea de la Argeș” (a academicianului Gheorghe Păun), se desfășoară o suită de manifestări dedicate Zilei Culturii Naționale și lui Mihai Eminescu.

Manifestările debutează marți, 15 ianuarie, ora 14.30, cu o depunere de coroane la bustul lui Eminescu din fața Centrului „George Topârceanu”, realizat la inițiativa acad. Păun în luna iunie 2018, operă a sculptorului Radu Adrian.

Programul continuă cu vernisarea unei expoziții de plachete și timbre „Mihai Eminescu”, realizată de profesorul și scriitorul  piteștean Lucian Costache, urmată de simpozionul „Mihai Eminescu, viața și activitatea literară”, susținut de prof.dr. Gheorghe Ene (cunoscut eminescolog din Pitești, autor al unor cărți fundamentale despre poetul național) și de prof. Lucian Costache.

La ora 17.00, la Centrul „Topârceanu”, va avea loc lansarea cărții Valentinei Di Cesare, „Marta, croitoreasa” (traducere de Carmen Teodora Făgețeanu, prefață de Gabriela Nedelea, Editura Aius), la care vor lua cuvântul: prof. univ. dr. Elena Pîrvu, președinte executiv al Societății Culturale Româno-Italiene „Dante Aligheri”, scriitoarea și jurnalista Camelia Radulian, președinte Asociația  Artecarte, prof. Nicolae Marinescu, directorul Editurii Aius și al revistei de cultură „Mozaicul” din Craiova.

La ora 18.30 va avea loc un concert extraordinar al renumitului cantautor și folkist Ducu Bertzi. Intrarea la concert este, de asemenea, liberă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

88 + = 91