DULCI-ACRIȘOARE AMINTIRI DE LA 1976, PRODUSE LA PITEȘTI

Pitestiul vechi

Comerțul socialist a căutat să acopere toată gama de produse pentru populație. Nu doar cele de bază – pâine, ulei, zahar -, dar și anumite produse care puteau avea căutare și aduce profit. Printre acestea, producția de suc! Cei care au fost copii sau adolescenți în anii 70-80, își aduc aminte, cu nostalgie, de sucul „Lămâița”. După 1990, s-a ales praful de această fabrică, din păcate, după ce magazinele au fost inundate cu Coca-Cola.

Dacă tot vorbim de anul 1976, de când datează eticheta de la sticla de suc produs la Pitești, să mai amintim faptul că în acel an, la 26 septembrie, a avut loc Sărbătoarea Culesul viilor pentru diplomaţii din Bucureşti, cu vizite la Combinatul Petrochimic, dar și la Podgoriile şi Complexul de Vinificaţie Ştefăneşti. Remarcabil, dejunul a fost oferit, pentru toți invitații, la Restaurantul Cornul Vânătorului, de către Ministerul de Externe şi Municipalitatea Piteşti.

(Nota redacției: Etichetă din colecția particulară a d-lui Cătălin Tudor, colecționar și anticar din Pitești. Textul îmi aparține – Jean Dumitrașcu. În ce mă privește, scriu din mers o istorie a Piteștiului, una destul de complexă, în lipsa multor izvoare istorice. Sunt convins că reușim, la anul, să publicăm, eu și dl. Cătălin Tudor, un album inedit cu Piteștiul vechi! Reproducerea etichetei este interzisă, fără acordul lui Cătălin Tudor)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 1 = 1