EVENIMENT: DUMITRU CONSTANTIN-DULCAN CONFERENȚIAZĂ LA PITEȘTI

Cultura

Autorul „Inteligenței materiei”, carte ce a făcut vâlvă în anii 80 ai secolului trecut, și al altor cărți celebre, prof.univ.dr. Dumitru Constantin-Dulcan va fi prezent, din nou, la Pitești. Acum doi ani, când și-a lansat ultima carte – despre care au vorbit Jean Dumitrașcu, Maria Constantinescu și Octavian Sachelarie – la Filarmonica Pitești au fost prezenți 404 spectatori, exact câte locuri există. Timp de 3 ore, autorul a dat autografe! A fost cea mai impozantă lansare de carte organizată la Pitești de-a lungul vremii!

De data aceasta, la invitația Teatrului Alexandru Davila Pitești, reputatul medic neurolog și psihiatru, general în retragere, argeșeanul Dumitru Constantin-Dulcan poposește acasă, în Argeșul natal (e născut la Mârghia; l-am însoțit într-un rând, când tatăl domniei sale a împlinit 100 de ani).

Cu acest prilej, în Sala Mare a teatrului, se va lansa volumul „Haiducul Iancu Jianu. Adevăr și legendă”,  de Paul-Emanoil Barbu. Cartea se află la ediția a III-a, revăzută și adăugită, are o prefață scrisă de Dumitru Constantin-Dulcan și conține un CD cu cântece din vremea lui Iancu Jianu (care se distribuie gratuit). Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Organizatori: Teatrul „Alexandru Davila” Pitești și Editura Școala Ardeleană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

89 + = 93