EXTINDERE ȘI MODERNIZARE LA SPITALUL DE PEDIATRIE DIN PITEȘTI

Stiri

Astăzi, Consiliul Județean Argeș a desfășurat o cinferință de presă în care s-au prezentat proiectele ce urmează a fi îndeplinite. Printre ele se numără și „extinderea, modernizarea și dotarea spațiilor de la Urgență Spitalul de Pediatrie Pitești”

Acest proiect va avea drept finalitate reducerea timpilor de așteptare până la rezolvarea cazurilor prezentate în structura de urgență, creșterea gradului de satisfacție al pacienților/aparținătorilor, precum și a gradului de satisfacție a salariaților din structură, toate aceste îmbunătățiri ale activității, regăsindu-se finalmente în creșterea calității serviciilor medicale furnizate de Spitalul de Pediatrie Pitești.

Obiectivul general constă în îmbunătățirea calității și eficienței îngrijirii spitalicești de urgență din cadrul Spitalului de Pediatrie Pitești, în vederea asigurării distribuției teritoriale echilibrate a serviciilor medicale de urgență prin preluarea pacienților de la nivel local, care nu pot fi tratați în sistem ambulatoriu.
Obiectivul specific este extinderea, dotarea și amenajarea Compartimentului de Primiri Urgențe a Spitalului de Pediatrie Pitești, județul Argeș.

LUCRĂRI PROPUSE:

Compartimentul Primiri Urgențe din cadrul Spitalului de Pediatrie are o importanță deosebită, deoarece în ansamblul unităților sanitare din județul Argeș, spitalul are o importanță aparte, determinată de specificul activității medicale prestate și categoria de cetățeni care beneficiază de îngrijirile medicale acordate, respectiv copii și tineri, categorii care au o sensibilitate deosebită față de celelalte categorii de populație.

În corpurile existente – zona parter – își desfășoară activitatea Compartimentul de Primiri Urgențe a Spitalului de Pediatrie care se compune din zona acces pacienți – atât pe picioarele lor cât și cu ambulanța, zona urgențe minore, zona resuscitări, sala gips și sala deparazitare cu grup sanitar propriu precum și saloane staționar și izolator fiecare deservit de grup sanitar propriu. Acestor funcțiuni li se adaugă spațiile pentru personalul medical – recepție, birouri, spațiu asistente cu grup sanitar și duș propriu, spațiu doctori cu grup sanitar și duș propriu precum și grupuri sanitare comune pentru pacienți. Compartimentul de Primiri Urgențe are legătură cu corpul spitalului – C1 prin liftul medical și scara închisă din beton armat în 2 rampe, cu lățimea rampei de 1.20 m.

Extinderea pe verticală va adăposti vestiare de tip filtru separate pe sexe (vestiar bărbați/haine de lucru, vestiar bărbați/haine de stradă, vestiar barbați/grup sanitar, vestiar femei/haine de lucru, vestiar femei/haine de stradă, vestiar femei/grup sanitar), spații depozitare materiale sanitare și spații depozitare medicamente, spațiu destinat învățământului și întâlnirilor colective. Acestora li se adaugă spații de circulație (zona acces personal CPU haine de stradă, hol personal CPU haine de lucru) ce fac legătura între ele și cu spațiile existente ale Compartimentului de Primiri Urgențe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 4 = 4