FARMACIA „LA SALVATOR” DIN PITEȘTI ÎN 1932

Pitestiul vechi

Farmaciile din Pitești au fost destul de numeroase în Pitești în perioada modernă, nu mai spunem de puzderia de astăzi, când oamenii sunt cu mult mai bolnavi decât pe vremuri. O duceau foarte bine patronii de farmacii, ca și astăzi. Nicolae Bobancu și Marin Gălușcă au făcut avere cu farmaciile lor în perioada interbelică.

De notat, prima farmacie menționată în Pitești este cea a lui Fr. Eitel, la 1840. La un an, apare menționată Farmacia La Salvator, pe Ulița Mare (strada Șerban Vodă, actuala strada Victoriei, cunoscută drept Strada Mare). O farmacie, cea din imagine – aparținând farmacistului german Sontang -, care a rezistat peste 100 de ani, până la naționalizarea din 1948. Mai menționez faptul că în 1850 a fost înființată Farmacia La Esculap, a lui  Ştefan Babik, iar, în 1898, Farmacia Modernă, a lui Ştefan Orezeanu… Plus altele, fulgurante, de care nu știm, din păcate! Cine să își piardă timpul să scrie istoria farmaciilor din Pitești?! Cineva de la… Catena?!?!?!?!

(Nota redacției: Carte poștală, necirculată, apărută la Editura-Depozitul Josef Löbel Pitești, din colecția particulară a d-lui Cătălin Tudor, colecționar și anticar din Pitești. Textul îmi aparține – Jean Dumitrașcu. Sigur reușim, la anul, să publicăm un album inedit cu Piteștiul vechi! Reproducerea fotografiei este interzisă, fără acordul lui Cătălin Tudor)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

87 + = 95