FC ARGEȘ VA FI PRIVATIZATĂ CA SĂ POATĂ JUCA ÎN DIVIZIA NAȚIONALĂ

Sport

Federația Română de Fotbal permite doar echipelor cu finanțator privat să joace în divizia națională. Pentru ca FC Argeș, finanțată în prezent de către Primăria Municipiului Pitești, să poată juca în primul eșalon al țării trebuia găsită o soluție în acest sens, mai ales că nicio firmă mare nu s-a arătat interesată să preia, ca finanțare, celebrul nostru club de fotbal.

Iată că primarul Cornel Ionică și președintele consiliului de administrație al FC Argeș, consilierul local PSD Cristian Gentea, au găsit soluția de a se asigura cadrul legal pentru participarea echipei de fotbal în anul competițional 2019-2020, în structură de club privat – aceasta fiind singura posibilitate de a putea accede în Liga I a Campionatului național de fotbal.

Așa s-a decis înființarea Asociației Club Sportiv Campionii Fotbal Club Argeș, prin asocierea Municipiului Pitești (deținătoarea brandului FC Argeș) cu două societăți comerciale din subordinea Consiliului Local al Municipiului Pitești, și anume SC APĂ CANAL 2000 SA și SC SALUBRITATE SA. În felul acesta, se respectă și condiția FRF de club privat, iar echipa rămâne a Municipalității.

Astăzi, într-o ședință extraordinară, Consiliul Local al Municipiului Pitești a votat în unanimitate înființarea acestei asociații, actul constitutiv și statutul. Asociația se va organiza ca structură monosportivă pe ramura de sport-fotbal, cu statut de club de drept privat, persoană juridică fără scop patrimonial, care se va înscrie în Registrul Sportiv organizat de Ministerul Tineretului și Sportului.

Primarul Cornel Ionică a arătat că deși asociația are această denumire (Club Sportiv Campionii Fotbal Club Argeș), cum mai sunt situații în țară, echipa va juca sub denumirea de FC Argeș. S-a făcut, astfel, un pas important pentru accederea echipei FC Argeș acolo unde îi este locul, în primul eșalon fotbalistic al țării!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 53 = 54