FESTIVALUL NAȚIONAL „TITA BĂRBULESCU” ȘI-A DESEMNAT CÂȘTIGĂTOAREA

Cultura

Update: Câștigătoarea marelui trofeu „Tita Bărbulescu” al festivalului-concurs național de la Topoloveni de anul acesta, desemnată de juriul condus de Elise Stan, este Iuliana Călin, din Argeș.

Consiliul Județean Argeș, prin președintele Dan Manu, i-a acordat Titei Bărbulescu trofeul „Fabricat în Argeș” pentru cei 60 de ani de activitate în slujba muzicii (de fapt, mai mulți).

După gala laureaților, au urmat recitaluri susținute de Tita Bărbulescu, Maria Loga, grupul vocal „Haiducii Vlădicii” din Topoloveni, Ana Maria Iorgulescu, Sebi David, Iuliana Muscalu, Diana Călinescu, Bogdan Oncioiu și Maria Cârneci. Sala Casei de Cultură din Topoloveni a fost arhiplină, ceea ce înseamnă că festivalul se bucură de un mare interes din partea publicului. Primarul Boțârcă merită felicitat, alături de echipa sa de la casa de cultură a orașului!

Ieri seara, dar și azi, 1 și 2 martie, în Topoloveni se desfășoară a v-a ediție a festivalului-concurs ,,Tita Bărbulescu”.

Tita Bărbulescu este o interpretă de legendă a muzicii populare românești, născută la 15 februarie 1936 la Topoloveni, Argeș. A debutat ca solistă la „Doina Argeșului” din Pitești, după care a făcut, începând cu 1960, o carieră fulminantă la București. A interpretat sute de cântece, imprimate la Radio și Electrecord, fiind una dintre cele mai importante soliste de muzică populară și de petrecere din ultimele decenii.

În semn de prețuire a acestei activități prodigioase, primarul orașului Topoloveni, Gheorghiță Boțârcă, a înființat acum câțiva ani un mare festival care îi poartă numele –  Festivalul-concurs național al cântecului popular „Tita Bărbulescu”. Festivalul a ajuns la a cincea ediție, el desfășurându-se la Casa de Cultură „Preot Ion Ionescu” din Topoloveni în zilele de 1 și 2 martie. Juriul a fost condus de cunoscutul realizator tv Elise Stan.

Deși are 83 de ani, Tita Bărbulescu este în plină activitate artistică, solista susținând un recital viu aplaudat pe scena festivalului, după gala laureaților.

Revenim cu detalii despre câștigători, dar și invitați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

68 + = 73