INCREDIBIL! BISERICA AMÂNĂ SĂRBĂTORIREA SFÂNTULUI GHEORGHE

Stiri

Conform tradiției, sunt multe sărbători religioase fixe peste an – Sfântul Vasile, la 1 ianuarie, Sfântul Ion, la 7 ianuarie, Sfântul Gheorghe, la 23 aprilie, Sfinții Constantin și Elena, la 21 mai, Sfinții Petru și Pavel, la 28 iunie, Sfântul Ilie, la 20 iulie, Sfântă Maria, la 15 august, Sfântul Dumitru, la 26 octombrie, Sfântul Andrei, la 30 noiembrie, Sfântul Nicolae, la 6 decembrie.

Iată că, în premieră, anul acesta, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca slujba de Sf. Gheorghe să se săvârşească nu la 23 aprilie, ci luni, 29 aprilie, a doua zi de Paşti. Decizia a provocat surpriză și derută în rândul credincioșilor, obișnuiți cu o anume rânduială.

„Din rațiuni liturgice, atunci când sărbătoarea Sfântului Gheorghe se întâmpla să cadă în săptămâna Sfintelor Patimiri, slujba acesteia se mută imediat după Înviere. Săptămâna Mare, a Sfintelor Pătimiri, este cea mai densă perioadă duhovniceasca din an, o perioadă de post intens dedicată exclusiv pregătirii pentru Învierea Domnului. Nu este așadar vorba de o modificare a datei sărbătorii, ci doar de mutarea slujbei acesteia în contextul liturgic din acest an”, a declarat purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu.

Cert este că mai toți cei care poartă numele de Sfântul Gheorghe se vor sărbători la 23 aprilie, chiar când este ziua lor onomastică, ignorând decizia mai-marilor Bisericii Ordodoxe Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 87 = 97