INEDIT! BUFETUL DIN GRĂDINA PUBLICĂ DIN PITEȘTI

Pitestiul vechi

În fața fostei Prefecturi Argeș (actualul Muzeu Județean de Istorie), a fost amenajată, la cumpăna secolelor al 19-lea – al 20-lea,  o grădină publică deosebită.

În centrul acesteia, trona bustul lui G. Ionnescu-Gion, unul dintre cei mai de seamă oameni ai Piteștiului. O vreme, după 1960, parcul s-a numit 1907, din cauza statuii cu țăranul răsculat amplasată acolo, până când a fost amplasată statuia lui Ion C. Brătianu, în 2007, revenindu-se la denumirea de Grădina Publică.

Ce se cunoaște mai puțin este că, acum peste 100 de ani, pe dreapta, în grădina publică a funcționat și un bufet bine pus la punct, menit să atragă cât mai mulți piteșteni ieșiți la plimbare.

Iată o carte poștală din 1909. (Circulată – Pitesti /Pascani 1909; Editura -nr. 314 Depozitul Universal Saraga Bucuresti sub Hotel Franta nr. 30)

(Nota redacției. Cărțile poștale și toate fotografiile  din această rubrică fac parte din colecția particulară a lui Cătălin Tudor, din Pitești. Textele aparțin lui Jean Dumitrașcu. Poate iese de un album inedit cu Piteștiul vechi!)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

41 − 33 =