JOCURILE DE NOROC, O PACOSTE PE CARE DOAR PARLAMENTUL O POATE REZOLVA

Stiri

Vineri seara, 22 martie, la Sala Multimedia a Filarmonicii Pitești,  a avut loc, după cum am mai anunțat,  o  dezbatere publică de interes cu tema „Jocurile de noroc – Dependență/Soluții”. Dezbaterea a fost organizată de Traian Paparete, de la #activAG Pitești, cu sprijinul lui Narcis Sofianu, consilier local din partea P.N.L., dar și al Primăriei Municipiului Pitești.

Au participat Traian Paparete, pe post de moderator, primarul interimar Sorin Apostoliceanu, viceprimarul Laurențiu Zidaru, președintele PSD Pitești, Cristian Gentea, consilierul local Narcis Sofianu, secretarul Cătălin Călugăru, șeful Inspectoratului Școlar Județean, consilierul local Dumitru Tudosoiu, Mihai Alexandrescu, Cristian Mitrache, reprezentanți ai Pro România și USR, ai consiliului județean al elevilor, psihologi, părinți, dar și delegați ai unor asociații cu rol în consilierea victimelor  jocurilor de noroc. Din păcate, deși invitați, din partea Poliției Argeș nu a participat nimeni. Se pare că nici parlamentarii de Argeș nu au fost invitați.

Încă de la început, primarul Apsotoliceanu i-a cerut lui Traian Paparete să dea jos un roll up în care cei de la #activAG subliniau că „neîncrederea în autorități ar trebui să fie prima datorie civică”, socotind mesajul jignitor și nelalocul său, mai ales că Primăria Pitești îl sprijinise! Paparete s-a executat. Primarul a arătat că e de acord cu inițiativa, că o sprijină, dar că, din păcate, ar trebui modificată legea jocurilor de noroc. Cristian Gentea și-a arătat întreg sprijinul, la rândul său, ca și Dumitru Tudosoiu.

Au fost proiectate și filme cu victime ale dependenților de „păcănele”. Jocurile de noroc fac parte din industria distractivă, aduc bani mulți la buget și creează multe locuri de muncă. Problema e cu cei care devin dependenți, ajung să-și vândă casa și mașina, să amaneteze tot, să se împrumute la banci sau, unii, să se sinucidă din cauza datoriilor acumulate.

Cum era de așteptat, spiritele s-au încins în momentul în care unii politicieni sau cetățeni din sală au încercat să transforme utila dezbatere într-un câmp de bătălie politică. Viceprimarul Zidaru a calmat spiritele, arătând eforturile care se fac de către autoritățile locale pentru prevenirea fenomenelor negative.

Ca o concluzie, dezbaterea a fost utilă, dar nu autoritățile locale pot face ceva, ci numai Parlamentul. Consiliul Local Pitești, cum a arătat Cristian Gentea, va sprijini consilierea psihologică a elevilor și tinerilor, dacă un asemenea proiect va fi propus de Narcis Sofianu sau de altcineva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 37 = 39