LA ZIUA VETERANILOR DE RĂZBOI AU LIPSIT VETERANII!

Stiri

Astăzi, la Cimitirul Eroilor din Pitești a avut loc un ceremonial militar și religios, cu ocazia Zilei Veteranilor de Război. O zi sărbătorită în avans, întrucât această sărbătoare este, de fapt, stabilită pentru data de 29 aprilie, în cinstea faptului că, la 29 aprilie 1902, regele Carol I a instituit titlul de „veteran de război” pentru supraviețuitorii Războiului de Independență de la 1877-1878.

 

Au participat prefectul Emilian Dragnea, președintele Consiliului Județean Argeș, dr. Dan Manu, primarul Piteștiului, Cornel Ionică, directori de instituții, consilieri locali și județeni, conducerea Garnizoanei Pitești și comandanți din Ministerul de Interne, alături de delegații de la PSD, PNL și ALDE.

 

Din păcate, nu a participat niciun veteran de război, ca în alți ani, din motive de sănătate, de vârstă înaintată, ci doar reprezentanți ai unor asociații. De altfel, mai sunt prea puțini supraviețuitori ai piteștenilor care au luptat în al doilea război mondial.

 

„Ziua Veteranilor de Război este o tradiție militară şi un prilej pentru a-i omagia pe cei care au apărat cu sfinţenie valorile noastre naționale, contribuind la scrierea unor pagini importante din istoria ţării”, a spus prefectul Emilian Dragnea.

După depunerea de coroane de flori, a avut loc o scurtă defilare a patru plotoane de la diverse arme, cu acompaniamentul fanfarei „Argeșul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 82 = 86