LOCURILE DE PARCARE PENTRU PERSOANE CU HANDICAP CREEAZĂ TENSIUNI ÎN PITEȘTI

Administrativ

Problema locurilor de parcare este de departe cea mai importantă din Pitești. Parcul auto local a crescut exploziv în ultimii ani. În plus, a apărut o nouă problemă, neașteptată, pentru Primăria Municipiului Pitești, pe fondul deficitului de locuri de parcare.

Conform Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, există un articol special cu privire la atribuirea gratuită a locurilor de parcare pentru mijloacele de transport pentru persoanele cu handicap. Dacă e lege, nu-i tocmeală, așa că s-a aplicat și la Pitești. La început, puțini beneficiari ai acestei legi și-au cerut drepturile, dar, cu timpul, cu toții au aflat că pot primi un loc de parcare gratuit. Până la urmă, nu valoarea impozitului conta, cât șansa de a prinde un loc de parcare în fața blocului.

Așa se face că, treptat-treptat, Piteștiul s-a umplut de locuri de parcare pentru personae cu handicap. Pentru că sunt multe persoane cu asemenea probleme în oraș. Unele locuri stau libere, după cum se vede în poze, dar ele au fost atribuite legal, și nu pot fi ocupate decât cu riscul unei amenzi.

E o problemă sensibilă, care îi dezbină pe posesorii de autoturisme de la bloc. Dacă locurile de parcare sunt obligatorii pentru persoanele cu dizabilități, ceilalți ce fac? Pe ei ce lege îi ajută?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

51 + = 60