PRIMARUL IONICĂ, LA MINISTRUL TRANSPORTURILOR. CE AU DISCUTAT!

Administrativ

Astăzi, primarul Municipiului Pitești, Cornel-Constantin Ionică, a fost din nou la Guvern, de această dată la ministrul Transporturilor. Iată ce a scris pe pagina sa de facebook chiar ministrul Tranporturilor, Răzvan Cuc, semn că întâlnirea a fost una importantă:

„În acestă dimineață am avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții Municipiului Pitești, conduși de domnul primar Constantin Cornel Ionică. Suntem atenți și găsim soluții pentru autoritătile locale. Printre problemele ridicate de către Municipalitate s-a pus accent pe 3 dintre cele mai importante:
⁃ centura de Vest a Municipiului Pitești;
⁃ construcția unui nou obiectiv, “Pod de legătură între DN73 și Autostrada A1”;
⁃ automatizare barieră CFR pe strada Lânăriei din Municipiul Pitești.”

„La discuții au participat și directorii generali ai CNAIR SI CFR INFRASTRUCTURĂ. Am cerut celor doi directori generali să stabilească urgent soluții și termene clare pentru rezolvarea problemelor municipalitătii piteștene.
Cerințele comunităților locale nu pot fi neglijate sau documentațiile uitate prin anumite birouri sau sertare”, a mai scris ministrul Cuc.

Să sperăm că se va ține de cuvânt, mai ales că unele probleme trenează de ani buni, cum este centura de vest a Piteștiului!

La rândul său, pe pagina sa de socializare, primarul Ionică a scris următoarele:

„Împreună cu primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, și cu primarul comunei Mărăcineni, Nicolae Dascălu, am fost astăzi la Ministerul Transporturilor, acolo unde am discutat cu ministrul Răzvan Cuc despre proiecte importante pentru municipiul Pitești și nu numai.
Este vorba despre construcția unui nou pod peste râul Argeș, de pe Calea Depozitelor la Mărăcineni, despre construcția celei de-a doua centuri ocolitoare a municipiului Pitești și despre montarea unei bariere automate pe strada Lânăriei la trecerea de nivel cu calea ferată. Toate aceste proiecte au drept scop fluidizarea traficului rutier, iar ministrul Răzvan Cuc a promis că va solicita subordonaților săi să accelereze procesul de punere în practică a acestora.
Menționăm că pentru podul nou peste Argeș am încheiat un protocol de colaborare cu Consiliul Județean și Primăriile Mioveni și Mărăcineni, dar suportul financiar al Ministerului pentru această investiție de zeci de milioane de euro este esențial.
Sperăm, așadar, să se găsească în cel mai scurt timp soluțiile pentru demararea investițiilor nai sus menționate!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − = 19