„MOROMEȚII 2”, REDIFUZAT LA CINEMA „BUCUREȘTI”

Cultura

Astăzi, 7 februarie 2021, de la ora 18:00, va fi redifuzat la Cinematograful „București” filmul românesc „Moromeții 2”. Regia îi aparține lui Stere Gulea, în rolurile principale jucând, printre alții, Horațiu Mălăele, Dana Dogaru și Iosif Paștina

„Moromeții 2” continuă povestea familiei lui Ilie Moromete, din satul din Câmpia Dunării, și-l are în prim-plan pe mezinul Niculae. Peste lumea pe care o cunoșteau, în care cel mai important lucru era să ai pământ pe care să-l muncești, trecuse un război. Toată ordinea vieții lor se schimbă odată cu venirea noului regim, care propovăduiește egalitatea. Se șterg diferențele într-un mod forțat și violent, iar albul devine negru și invers. Obsesia pentru pământ a lui Moromete a rămas intactă. Totul se învârte în jurul muncii câmpului.

Pentru supraviețuire, e nevoie de porumb, de grâu. Odată cu venirea comuniștilor, „adevărul” devine unul singur, iar colectivizarea va răsturna cu susul în jos toată lumea lui Moromete. Promisiunile lumii noi, în care totul e posibil dacă te înregimentezi, îl vor pune la încercare pe Niculae, care va deveni ziarist și scriitor.

Prețul unui bilet la acest film este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Reamintim că, pe durata filmului, spectatorii vor purta obligatoriu mască de protecție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

68 − = 59