NEMAIPOMENITELE AVENTURI ALE UNUI ZIARIST LA KABUL

Cultura

Astăzi, de la ora 18.00, la Cinematograful „București” va avea loc proiecția filmului „Moon Hotel Kabul”, regizat de Anca Damian. În rolurile principale: Florin Piersic Jr., Ofelia Popii, Adrian Titieni, Alexandru Nagy, Rodica Negrea, Richard Bovnoczki, Cristina Florea, Ilona Brezoianu, Dorina Chiriac. Filmul, o coproducție România-Franța, i-a adus Ancăi Damian premiul pentru cel mai bun regizor la ediţia din 2018 a Festivalului Internaţional de Film de la Varşovia.

„Moon Hotel Kabul” ridică întrebări despre adevăr, dragoste și prețul pe care decidem să-l plătim pentru ele. Ivan Semciuc, jucat de Florin Piersic Jr., este jurnalist de investigație. Cinic, el combină abil adevărul și ficțiunea în reportajele sale. Apoi vine o zi când i se întâmplă ceva care-i afectează viața: la sfârșitul unei misiuni în Kabul, are o partidă de sex fără obligații cu Ioana, traducătoarea. Evenimentul este aparent lipsit de sens, dar a doua zi, înapoi la București, Ivan află că Ioana a murit, găsită cu venele tăiate. Rutina de nezdruncinat a vieții sale personale intră într-o revoluție profundă, pe măsură ce Ioana îl bântuie moartă, mai prezentă și mai mult decât a făcut-o în timpul vieții.

Pe scena Cinematografului „București” va urca, la întâlnirea cu publicul piteștean, pentru o sesiune Q&A, actorul Alexandru Nagy (în film, Mitu).

Prețul unui bilet la „Moon Hotel Kabul” este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

82 − 75 =