PERICOL: „CÂT SĂ MAI PETICEȘTI LA HIDROCENTRALA VIDRARU?!”

Economic

Deputatul independent Remus Borza s-a arătat îngrijorat de situația de la Hidrocentrala Vidraru, unul dintre cele mai importante obiective economice ale județului Argeș.

Ținând cont de vechimea în exploatarea a acesteia, Hidroelectrica a organizat în două rânduri, în vederea retehnologizării, licitații publice internaționale, valoarea estimată a lucrărilor fiind între 80-100 milioane de euro. Dar și ultima licitație a fost anulată.

Remus Borza, deputat independent, a denunțat această situație ce poate avea consecințe extreme: „Retehnologizarea înseamnă cinci ani. Noi am pornit la Hidroelectrica un proces amplu de retehnologizare a centralelor mari, începând cu Stejaru, de 210 MW, pusă în funcțiune în 1962. La Vidraru, lucrurile s-au poticnit.

Cei de la Hidroelectrica au anulat a doua oară licitația pentru Vidraru. Vorbim despre o centrală de 220 MW, pusă în funcțiune în 1964. Durata medie optimă de viață, de exploatare a unei centrale hidroenergetice este de 25 de ani. Din 1964 au trecut mai bine de 50 de ani.” „Cât să mai peticești?”, a adăugat, exasperat, deputatul Borza într-un interviu dat publicității astăzi de DC News.

(Foto: Descriptiv)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 14 = 23