PLATA CĂLĂTORIEI PRIN POS, INTRODUSĂ ÎN AUTOBUZELE PUBLITRANS

Stiri

S.C. PUBLITRANS 2000 S.A, în colaborare cu Banca Comercială Română (BCR), va pune la dispoziţia publicului călător o nouă metodă de plată electronică privind plata călătoriei pe bază de bilet.

Plata se va efectua direct în mijloacele de transport, prin carduri bancare cu tehnologie contactless, emise oriunde în lume sub sigla Mastercard sau Visa, indiferent de banca emitentă a cardului.

Echipamentele electronice de tip POS se vor monta câte două pe fiecare autobuz din cele 86 existente în parcul auto al societăţii, la acest moment existând deja 6 autobuze în care sunt active aceste echipamente. Ritmul implementării sistemului este de 10 autobuze pe zi, pentru a se finaliza până la 1 iunie procesul, pe toată flota.

Sunt comercializate doar bilete cu o călătorie, în valoare de 2,00 lei, nu se percepe nici un comision la tranzacţie, iar valabilitatea unui bilet este de 45 de minute de la momentul eliberării, corespunzător unui timp egal cu al celei mai lungi călătorii Arpechim – Bascov, numai în mijlocul de transport unde a fost realizată tranzacţia.

Sistemul a mai fost implementat şi în alte oraşe din ţară, Piteştiul fiind al şaptelea oraş, alături de: Timişoara, Arad, Iaşi, Sibiu, Reşiţa şi Ploieşti.
Toate costurile de implementare şi mentenanţă sunt suportate de BCR.

INSTRUCŢIUNI DE UTILIZARE:

Se apropie cardul bancar contactless de aparat (POS).

După aprobarea plăţii, care durează doar câteva secunde, dispozitivul eliberează o chitanţă pe care sunt imprimate toate datele necesare utilizării acesteia ca bilet de călătorie.

Pe chitanţă se tipăreşte: denumirea operatorului de transport, numărul de autobuz, data, ora, minutul şi secunda emiterii, tipul cardului utilizat, iar în partea de jos un cod QR. Acest cod QR poate fi scanat prin intermediul unui smartphone, cu ajutorul unei aplicații specializate pentru scanarea unor astfel de coduri.

Acest cod, odată scanat, vă va trimite către site-ul societăţii www.publitrans2000.ro, la secţiunea “Harta trasee şi orare staţii”, unde se poate accesa atât traseul, cât și orarul oricărei linii de transport. Beneficiul scanării acestui cod constă în faptul că se pot obţine informaţii din timp pentru planificarea călătoriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

98 − 88 =