POLIȚIA ARGEȘ AVERTIZEAZĂ: ATENȚIE LA ÎNȘELĂCIUNI!

Stiri

Polițiștii argeșeni desfășoară, de la începutul săptămânii trecute, activități pentru prevenirea și combaterea metodelor de înşelare a încrederii sau furt care implică împrietenirea ori acordul victimei.

În cadrul activităţilor au fost informate peste 100 de persoane vârstnice, la cinci asociaţii de proprietari şi la o asociaţie de pensionari de pe raza municipiului Piteşti.

Activităţile vor fi derulate pe raza întregului judeţ şi vor viza informarea persoanelor vârstnice sau din categorii vulnerabile.

În absența unei vigilențe crescute, persoanele vârstnice care locuiesc singure sau în zone izolate, sunt predispuse să cadă victime înșelăciunilor de orice fel.

Metode ca ,,Accidentul”, ,,Coletul”, ,,Pomana”, ,,Instalatorul” sau alte pretexte sunt folosite de persoane rău-voitoare, care câștigă încrederea victimelor și pătrund, cu acceptul persoanelor vătămate, în locuințele acestora, observând unde sunt păstrate sume de bani sau obiecte de valoare.

Poliția recomandă ca, în situaţia în care aveţi în familie rude cu vârsta înaintată, să purtaţi discuții cu aceștia privind felul în care pot fi abordați.

Totodată, se recomandă ca aparținătorii să poată fi contactați oricând, pentru ca persoanele vârstnice să poată verifica susținerile celor care le pretind sume de bani, indiferent de pretext.

În ceea ce privește accesul în imobile, IPJ Argeș recomandă ca înainte de a permite accesul, persoanele care pretind acest lucru să fie legitimate, iar pretextul verificat amănunțit.

Pentru instrumentarea dosarelor privind această categorie de infracţiuni, atitudinea comunității care să se împotrivească unor asemenea manifestări de îndată ce află despre ele, precum și sprijinirea polițiștilor pentru prinderea făptuitorilor, s-a dovedit de un real folos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 1 = 7