POMPIER ARGEȘEAN, SALVATOR ȘI ÎN TIMPUL LIBER!

Stiri

Deși se afla în timpul liber, un pompier, subofițer – conducător auto în cadrul Detașamentului de Pompieri Mioveni – a intervenit, astăzi, primul, la accidentul rutier din zona Clucereasa, unde un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat în glisieră.

,,Pentru pompieri, a fi salvator a devenit un mod de viață. La fel este și pentru plutonierul major Predescu Ion Adrian, care, mânat de pasiunea pentru meseria nobilă de salvator, dar și de spiritul civic, a acționat, fără să stea pe gânduri, și a făcut tot ce știa că trebuie în astfel de situații: a evaluat situația și starea de sănătate a victimei, a luat legătura cu serviciile profesioniste prin numărul unic de urgență 112, ba chiar l-a sunat pe comandantul de subunitate, care a alocat, imediat, forțele pentru acest caz.

Apoi, cu tact, a discutat cu victima, asigurându-i acesteia confortul psihic necesar, s-a convins că nu are leziuni grave, a ajutat-o să iasă din mașină și i-a acordat îngrijirile medicale de bază până la sosirea echipajelor specializate.

Totodată, a deconectat bateria autoturismului, asigurând măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.

Chiar dacă starea persoanei implicate în accident nu a fost gravă (ceea ce ne bucură foarte mult) și în urma evaluării și de către echipajul SMURD sosit la fața locului, aceasta a refuzat transportul la spital, suntem convinși că ajutorul acordat de colegul nostru a contat enorm.

Știm că și-a făcut doar datoria, dar îl felicităm și îi mulțumim pentru exemplul pe care îl oferă!”, informează ISU Argeș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − 16 =