POMPIERII ARGEȘENI, ZILE DE FOC ÎN MINIVACANȚA DE CRĂCIUN

Stiri

În minivacanța de Crăciun, peste 150 de pompieri argeșeni s-au aflat, zilnic, la datorie pentru asigurarea protecției și siguranței cetățenilor.

În perioada 23 decembrie – 26 decembrie s-au înregistrat 132 de situații de urgență. Pompierii au intervenit pentru stingerea a 12 incendii, iar echipajele SMURD au acționat în 107 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat și la patru accidente rutiere. De asemenea, salvatorii au intervenit în trei situații pentru deblocarea persoanelor surprinse în medii ostile, precum și în alte misiuni de protejare a comunităților.

În cele patru zile, peste 130 de persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat.

Totodată, cetățenilor li se recomandă respectarea următoarelor măsuri specifice de prevenire a incendiilor:

-Nu utilizaţi artificiile, petardele, rachetele şi alte mijloace pirotehnice în încăperi şi spaţii închise, cu aglomerări de persoane, balcoane, holuri de bloc şi pe terase. Astfel de activităţi se vor desfăşura în strictă conformitate cu legislaţia în vigoare, în aer liber, la distanţe de siguranţă faţă de oameni, clădiri, arbori şi autovehicule.

-Nu permiteţi copiilor utilizarea unor asemenea mijloace pirotehnice.

-Nu parcaţi autovehiculele în locuri care să blocheze sau să îngreuneze accesul autospecialelor de intervenţie ale serviciilor pentru situaţii de urgenţă.

– Verificaţi instalaţiile electrice pentru evitarea suprasolicitării şi exploatării cu improvizaţii.

-În cazul petrecerii Revelionului la cabanele montane sau alte construcţii amplasate izolat, atât administratorii clădirilor, cât şi participanţii trebuie să respecte cu stricteţe toate regulile şi măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor, în caz contrar ei pot deveni victime sigure.

-Nu faceţi foc de tabără în imediata vecinătate a cabanelor montane, iar pe timp cu vânt, acestea se interzic.

-Acordaţi o atenţie deosebită utilizării în siguranţă a mijloacelor de încălzire cu combustibil solid, lichid sau gazos, prin evitarea supraalimentării sobelor cu sau fără acumulare de căldură, prin asigurarea supravegherii permanente şi neamplasarea acestora în zonele de circulaţie. Se interzice aşezarea mobilierului (scaune, mese, bagaje etc.) şi, de asemenea, uscarea echipamentului sau a hainelor în imediata vecinătate a acestor mijloace de încălzire.

– Verificaţi menţinerea liberă a căilor de acces, intervenţie şi evacuare în şi din clădirile de turism, agrement şi alimentaţie publică precum şi în alte spaţii amenajate special în care se organizează petrecerea Revelionului şi marcarea corespunzătoare a acestora, asigurând cunoaşterea lor de către participanţi.

-Asigurarea informării operative a utilizatorilor construcţiilor cu destinaţia de cazare, alimentaţie publică, cult religios despre modul de acţiune în cazul producerii unui eventual incendiu, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte.

– La părăsirea locuinţei asiguraţi-vă că nu aţi lăsat focul aprins, consumatorii electrici sub tensiune şi corpuri de iluminat aprinse.

-În spaţiile de cazare din unităţile de turism nu utilizaţi şi nu permiteţi utilizarea de mijloace de încălzit improvizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 24 = 27