PRIMARUL VREA PANOURI LA INTRĂRILE ÎN PITEȘTI CU LOCURILE LIBERE DE PARCARE!

Administrativ

La inițiativa primarului Cornel-Constantin Ionică, s-a aprobat, în unanimitate, în ședința Consiliului Local al Municipiului Pitești, devizul pentru un nou obiectiv de investiții, „managementul parcărilor și implementarea de panouri informative în Municipiului Pitești”. Practic, se vor instala cinci panouri cu mesaje variabile pentru informarea în timp real a participanților la trafic la intrările în Municipiului Pitești (dinspre Autostrada A1, DN7C, DN67B, DN65 și DN65B).

Este un proiect foarte important și util. Aceste panouri vor afișa numărul de locuri de parcare disponibile și localizarea acestora pe raza Piteștiului. Panourile cu mesaje variabile vor putea afișa și informații referitoare la: evenimente de trafic, congestii de trafic, informații privind devierile de trafic, informații meteo, informații privind timpul de parcurgere al unui segment de drum, indicarea rutelor de ocolire.

Pentru ca sistemul cu privire la informarea participanților la trafic să funcționeze, vor fi implementate alte două subsisteme, unul de management al parcărilor și unul privind realizarea unui centru de control. Se vor instala senzori pentru monitorizarea  locurilor de parcare, se vor instala indicatori luminoși pentru semnalizarea stării locurilor (liber/ocupat) din parcările închise, se vor instala camere video pentru supravegherea spațiilor de parcare etc.

Valoarea totală a acestei investiții este de 6.306.519 lei, inclusiv TVA, finanțarea urmând a se desfășura prin Programul Operațional regional 2014-2020. Durata de realizare a investiției este de 11 luni.

(Foto: descriptiv)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

29 − 27 =