PSD A VOTAT INIȚIATIVA PNL!

Administrativ

Narcis Sofianu, Gheorghe Duțulescu, Florin Gardin și Alexandrina Stanciu, în calitate de consilieri locali din partea P.N.L., au inițiat un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea suportării din bugetul local a cheltuielilor cu cazarea și masa elevilor înscriși în sistemul de învățământ dual din Pitești.

Învățământul dual este o formă de organizare a învățământului profesional și tehnic care se desfășoară pe bază de contract la solicitarea operatorilor economici sau a structurilor asociative interesate, prin care se asigură o rută alternativă de educație și formare profesională, având la bază parteneriatul și contractele individuale de pregătire practică pe care elevii le încheie cu operatorii economici.

La ultima sa ședință, Consiliul Local al Municipiului Pitești a luat pentru a doua oară în dezbatere acest proiect, fiind așteptat punctul de vedere al Inspectoratului Școlar Județean Argeș. Dumitru Tudosoiu, consilier local și inspector general, a arătat dificultățile pe care un asemenea proiect le poate genera în practică, dar că, fiind vorba de a încuraja dezvoltarea învățământului dual la Pitești, va susține proiectul. Au mai luat cuvântul inițiatorii, consilierii liberali Narcis Sofianu și Florin Gardin, dar și consilierul Cristian Gentea, președintele P.S.D. Pitești, care a ținut să precizeze că va susține orice propunere venită de la opoziție dacă este în beneficiul piteștenilor și că nu a făcut nicio înțelegere secretă cu P.N.L. De altfel, marți, la ședința de îndată, și consilierii locali ai P.N.L. votaseră propunerea ca Sorin Apostoliceanu să fie desemnat viceprimar cu atribuții de primar.

Așa se face că proiectul P.N.L. a fost votat, în unanimitate, cu sprijinul decisiv al P.S.D. Deci, se poate face guvernare locală și fără culoare politică! Atunci când se are în vedere exclusiv interesul piteștenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

26 − = 24