RĂZVAN STOICA, ÎN CONCERT PE VIOARA SA „STRADIVARIUS”, LA FILARMONICA PITEȘTI

Cultura

Filarmonica Piteşti organizează joi, 12 noiembrie 2020, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un nou concert simfonic. Alături de orchestra simfonică a instituţiei, condusă de Tiberiu Dragoș Oprea, prim-dirijor al Filarmonicii Pitești, va  evolua, ca solist, reputatul violonist Răzvan Stoica. În program: Max Bruch- Concertul pentru vioară și orchestră nr. 1 în sol minor și Ludwig van Beethoven – Simfonia nr. 7 în La major, supranumită „Apoteoza dansului”.

Născut într-o familie de muzicieni, Răzvan Stoica a cântat de la o vârstă fragedă, performanţele interpretative atrăgând atât atenţia publicului, cât şi a presei. După ce absolvă Liceul „George Enescu” din Bucureşti, îşi finalizează studiile la Conservatorul Regal de Muzică din Amsterdam, unde a studiat, alături de vioară, şi arta dirijorală. Deşi încă tânăr, a întreprins turnee în toată lumea, câştigând numeroase premii internaţionale. Este singurul român care a câştigat, în cei 46 de ani de când se desfăşoară, concursul NewTalent de la Bratislava, desfăşurat sub egida Uniunii Europene de Radio şi acordat celui mai talentat interpret din lume sub 28 de ani. Violonistul român a concurat cu 170 de competitori. Împreună cu sora sa, pianista Andreea Stoica, a format, în 1996, Duo Stoica, repurtând succes după succes. A înregistrat CD-uri cu lucrări semnate Paganini şi Lalo.

Răzvan Stoica, solistul serii, cântă pe o vioară Stradivarius din 1729, pe care a obţinut-o în urma unui concurs. În 2014, violonistul Răzvan Stoica a concertat în Statele Unite ale Americii la celebra sală de concerte Carnagie Hall. Este director artistic la Kamerata Stradivarius Orchestradin Amsterdam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + 8 =