S-A DECIS! CARTELELE PREPAY SE VOR VINDE DOAR CU BULETINUL

Stiri

Cartelele preplătite vor putea fi achiziționate doar după prezentarea unui act de identitate. Este ceea ce prevede o ordonanță de urgență adoptată de Guvern, în contextul tragediei de la Caracal, informează Digi24.ro.

Potrivit actului normativ, furnizorii de telefonie mobilă au obligația de a colecta datele de identificare ale utilizatorului cartelei SIM.

Decizia va intra în vigoare la 1 ianuarie 2020 și va fi obligatorie pentru cei care cumpără cartele preplătite după această dată. De asemenea, până la 1 septembrie anul viitor, cei care au cumpărat cartele anterior aplicării deciziei trebuie să-și prezinte datele de identificare. De la această dată, cei care nu respectă obligația nu vor mai putea folosi serviciile de telefonie mobilă.

„Astăzi, în ședința de Guvern, la propunerea Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale și a Ministerului Afacerilor Interne, a fost aprobată o Ordonanță de Urgență privind modificarea și completarea Legislației, pentru a permite asigurarea unui răspuns cât mai prompt la urgențele cetățenilor, prin îmbunătățirea posibilităților de preluare și gestionare a informațiilor de localizare asociate situațiilor de urgență”, a explicat Nelu Barbu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

43 + = 52