PREMIERUL VIORICA DĂNCILĂ – CETĂȚEAN DE ONOARE AL COMUNEI BOGAȚI

Administrativ

Comuna Bogați e în febra ultimelor pregătiri pentru sărbătoarea dedicată zilei comunei, de joi, 29 august. Mai ales că, pentru prima oară, sărbătoarea este onorată de prezența primului-ministru al guvernului României, Viorica Dăncilă, căreia i se va decerna și titlul de Cetățean de Onoare al comunei, a confirmat primarul  Ion Gârleanu.

În plus, la sărbătoare cântă aproape toată familia lui Ionuț Dolănescu: soția Doinița Dolănescu și mama lui, Maria Ciobanu. Plus alți interpreți de marcă ai folclorului românesc.

După cum se știe, aici, ca în fiecare an, de sărbătoarea Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul, prăznuit la 29 august, are loc Ziua comunei sub genericul „Festivalul omeniei”, sărbătoare ajunsă la cea de-a VIII -a ediție. Primarul localității, prof. univ. dr. Ion Gîrleanu, a pregătit și anul acesta multe surprize concetățenilor săi, fiilor satului, ca și oaspeților care vin tocmai din SUA. Comuna a fost pregătită ca o floare. Drumurile au fost marcate, steaguri ale României și UE peste tot, coșuri de gunoi stradale la fiecare poartă.

În plus, parcul central, unde va avea loc manifestarea, e împodobit ca de sărbătoare, corturi pentru oaspeți, artiști, etc. La eveniment, printre personalități, este așteptat să participe și alți membrii ai guvernului, dar și oficialități ale Argeșului. Nu va lipsi nici „ducele” Ion Dumitru, primarul de Albota, în calitate de președinte al Asociației Comunelor din Argeș.

Evenimentul va avea loc în Parcul Tineretului din comună, de la ora 16.00, când vor fi premiate cuplurile care împlinesc în cursul acestui an 60 de ani de căsnicie . Tot cu această ocazie va avea loc și un moment prin care vor fi acordate titluri de cetățean de onoare al comunei Bogați. Pe scena special amenajată de sărbătoare vor urca și anul acesta multe formații artistice și interpreți consacrați de muzică populară și ușoară.

Din program: Grupul vocal folcloric „Pădureanca” și Ansamblul de dansuri populare „Resteul” din Bogați. Apoi, rând pe rând, vor evolua soliștii: Sebi David, Andreea Goșoiu, soliștii și orchestra de muzică populară „Doina Argeșului” a Centrului Cultural Județean Argeș, interpreții de folclor Nicolae Datcu, Olguța Berbec, Doinița și Ionuț Dolănescu, Maria Ciobanu și alți rapsozi populari. Programul se va încheia seara târziu cu un program de muzică pentru tineret susținut de Sandra N și un spectaculos foc de artificii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 41 = 45