S-A SEMNAT! COMPLEX DE 4 LOCUINȚE ȘI CENTRU DE ZI LA TIGVENI

Stiri

Astăzi, 13 martie 2019, Consiliul Județean Argeș a desfășurat o conferință de presă în care s-a semnat un contract de finanțare privind ,,Complexul de 4 locuinţe protejate şi Centru de zi, Comuna Tigveni, Satul Bălileşti, Judeţul Argeş’’.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş în parteneriat cu U.A.T comuna Tigveni a depus spre finanţare proiectul „Complex de 4 locuinţe protejate şi centru de zi, comuna Tigveni, satul Bălileşti, judeţul Argeş’’, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale, Prioritatea de investiţii 8.1 – Investiţiile în infrastructurile sanitare şi sociale, culturale şi de recreere, precum şi trecerea de la serviciile instituţionale la serviciile prestate de colectivităţile locale, Obiectivul Specific 8.3 – Creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale – Apelul de proiecte P.O.R./8/8.1/8.3/B/1 – Grup vulnerabil: persoane cu dizabilităţi.

Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea de servicii alternative de sprijin pentru viaţa independentă şi integrare în comunitate în scopul creşterii calităţii vieţii persoanelor cu dizabilităţi.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

– Construirea şi dotarea unui număr de 4 locuinţe protejate (8 beneficiari/locuinţă) în comuna Tigveni, sat Bălileşti, pentru 32 de persoane adulte cu dizabilităţi dezinstituţionalizate din cadrul Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţionala Tigveni.

Prin serviciile oferite în locuinţele protejate se creează un mediu propice de îngrijire şi asistenţă, un mediu căt mai apropriat de cel de tip familial care să le permită să dobândească un nivel corespunnzător de independenţă pentru integrare socială şi profesională.

– Reabilitarea/modernizarea/dotarea imobilului situat în comuna Tigveni, sat Bălileşti, judeţul Argeş, în vederea înfiinţării unui centru de zi pentru beneficiarii locuinţelor protejate precum şi pentru persoane adulte cu dizabilităţi din comunitate, contribuind astfel, la prevenirea instituţionalizării persoanelor adulte cu dizabilităţi aflate în familiile din comunitate. Centrul de zi va avea o capacitate de 40 de locuri.

Valoarea totală a proiectului: 5.565.723,24 lei cu TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

57 − 55 =