S-A VOTAT! FC ARGEȘ A DEVENIT ECHIPĂ DE DREPT PRIVAT

Stiri

Consiliul Local Piteşti a votat, în această după-amiază, cu unanimitate de voturi, trecerea activităţii echipei de fotbal a Piteştiului la Asociaţia Club Sportiv Campionii Fotbal Club Argeş, structură de drept privat înfiinţată în această vară la propunerea autorităţilor locale. Membrii fondatori ai acestei asociaţii sunt SC Apă Canal 2000 SA, SC Salubritate 2000 SA, cele mai puternice societăţi comerciale din punct de vedere financiar din subordinea autorităţilor locale, şi Primăria Piteşti.

,,Asociaţia Club Sportiv Campionii Fotbal Club Argeş a primit, între timp, şi CIS-ul , dar şi drept de promovare în Liga I după şedinţa de miercuri a Comitetului Executiv al FRF.

Primarul Cornel Ionică a anunţat în şedinţa extraordinară din această după-amiază a Consiliului Local al Municipiului Pitești că autorităţile locale au alocat pentru echipă un buget de 20 miliarde de lei vechi (echivalentul a 420.000 euro) până în luna noiembrie, la care se vor adăuga şi alte sume de bani ca şi contribuţie a celor două societăţi comerciale partenere în această structură sportivă. Edilul piteştean a spus că se fac eforturi pentru atragerea de sponsori şi a dat exemplul Universităţii Cluj care are asigurat aproximativ 27% din buget din sponsorizări. Ionică a anunţat că în acest moment secţia de fotbal a devenit structură de drept privat şi nu mai are nici o legătură cu cealaltă entitate sportivă de drept public la care au rămas echipele de baschet, volei şi handbal ale clubului FC Argeş.

,,Nu avem nici un leu datorie’’

Ionică a precizat că noul club nu are nici un leu datorie şi va pleca „curat” la drum. Edilul a mai spus că se vor depune toate eforturile ca FC Argeş să revină în cel mai scurt timp în Liga I, acolo unde îi este locul. Tot în şedinţa de astăzi, consilierii locali au votat şi cesionarea dreptului de folosinţă al mărcii FC Argeş către Asociaţia Club Sportiv Campionii FC Argeş. Primarul Piteştiului a mai spus că va fi creat şi un magazin de prezentare, după ce instanţa va da decizia finală în procesul intentat OSIM-ului de către contestatarii mărcii.

,,Chirie modică pentru folosirea stadionului”

Primarul Piteştiului a anunţat că Municipalitatea nu mai poate pune gratuit la dispoziţia clubului terenurile de fotbal din cadrul Complexului Nicolae Dobrin, întrucât Consiliul Concurenţei nu permite acest lucru.

În acest sens, ecchipa de fotbal va face un contract cu Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Piteşti pentru folosirea bazei sportive şi va plăti o chirie modică. Ionică a anunţat că a avut discuţii cu Ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, şi a primit asigurări că Municipalitatea va primi fonduri pentru modernizarea stadionului „Nicolae Dobrin”, însă numai după modernizarea celor trei stadioane din Bucureşti care vor fi folosite ca baze de antrenament pentru Campionatul European din 2020”, se arată pe pagina Fotbal Club Argeș Pitești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + = 7