SITUAȚIA ACTUALIZATĂ A CAZURILOR DE GRIPĂ ÎN ARGEȘ

Stiri

Până la acest moment, la nivelul secțiilor Spitalului Județean de Urgență Pitești au fost confirmate 97 de cazuri de gripă, dintre care 42 la adulți și 55 la copii.

La Spitalul de Pediatrie Pitești, numărul cazurilor de afecțiuni respiratorii este în scădere, în prezent fiind internați 34 de pacienți în sectorul respirator.

În cadrul celor două unități sanitare, activitatea medicală se desfășoară fără disfuncționaltăți, pacienții beneficiind de îngrijire și asistență de specialitate conform protocoalelor stabilite de Ministerul Sănătății.

Astfel, în contextul epidemiologic actual, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești au fost instituite măsuri specifice privind accesul în unitate, măsuri care vizează atât siguranța pacienților cât și a aparținătorilor acestora:
– accesul aparținătorilor în unitate se desfășoară doar în timpul programului de vizită și doar pentru un singur aparținător pentru fiecare pacient;
– în cazurile excepționale, când sunt admiși în unitate vizitatori, se va scurta timpul de vizită la 10 minute, iar vizitatorii vor purta obligatoriu mască și halat/pelerină de unică folosință. Se va face triajul epidemiologic al acestora, excluzându-se persoanele cu semne clinice de boli respiratorii acute;
– în secțiile cu risc crescut – Neonatologie, Boli Infecțioase, Oncologie, Obstetrică, ATI, Hematologie – accesul vizitatorilor este interzis.

De asemenea, s-au refăcut atât stocurile de antivirale, precum și cele de antiseptice, dezinfectante, dar și de materiale de protecție.

Ministerul Sanatatii recomandă populației să aplice cu rigurozitate recomandările specialiștilor pentru evitarea îmbolnăvirilor şi a răspândirii virusului gripal, astfel:
– evitarea contactului cu persoanele care prezintă simptomatologie respiratorie;
– evitarea aglomerărilor de persoane în spații închise;
– purtarea măștilor de unică folosință (cu acoperirea gurii și nasului);
– consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa și care poate stabili o eventuală indicație pentru spitalizare;
– izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei;
– igiena respiratorie și eticheta de tuse (tehnica de tuse și strănut cu utilizarea de batiste nazale de unică folosință, cu poziționarea la minimum un metru față de celelalte persoane, urmată de igiena mâinilor);
– vaccinarea antigripală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

89 + = 91