ULTIMUL MARE MITING AL PIONIERILOR A FOST LA PITEȘTI ÎN 1989

Pitestiul vechi

Organizația Pionierilor a fost o organizație comunistă de masă a copiilor români de vârstă școlară (8-14 ani), care a fost înființată încă din 1945, sub denumirea de „Pionierii României”. Organizarea era una de tip ostășesc, existau comandanți de grupă, de detașament, de unitate (pe toată școala), deosebiți prin culoarea șnururilor purtate. Comandanții erau, de regulă, premianții clasei. Organizația Pionierilor acorda distincții individuale, precum tresele, ori titlurile de „Pionier de frunte”, „Cutezătorul”, „Pionier fruntaș în munca patriotică”, „Meritul pionieresc” și insigne pe genuri de activitate.

Fotografia reflectă încheierea, printr-o mare paradă, a ultimului Forum Național al Pionierilor din România, organizat la Pitești în perioada 21 iulie – 3 august 1989 (foto: Revista CUTEZĂTORII, nr. 31/34 joi, 17 august 1989).

(Nota redacției:  Revistă din colecția particulară a lui Cătălin Tudor, anticar și colecționar din Pitești. Textul aparține lui Jean Dumitrașcu. Cred că reușim, la anul, să publicăm un album inedit cu Piteștiul vechi!  Reproducerea imaginilor este interzisă, fără acordul lui Cătălin Tudor)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 72 = 79