UPDATE: ARGEȘ – BĂRBAT VIOLENT, ÎMPUȘCAT DE POLIȚIȘTI

Stiri

Update: Bărbatul a fost consultat de un echipaj medical și transportat la o unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri, urmând sa fie supus investigațiilor medicale de specialitate.

În cauză se efectuează verificări, pentru luarea măsurilor legale care se impun.

„Conform Legii 17 din 1996 privind regimul armelor de foc şi al muniţiilor, polițiștii pot efectua uz de armă < pentru imobilizarea unei persoane care ameninţa cu comiterea cu violenţă a unei fapte prevăzute de legea penală sau care, după comiterea acesteia, nu se supune imobilizării, somaţiilor sau încearcă să fugă, iar rămânerea acesteia în stare de libertate poate pune în pericol viaţa sau integritatea corporală a persoanelor>, dar și <pentru imobilizarea sau reţinerea persoanelor cu privire la care sunt probe ori indicii temeinice că au săvârşit o infracţiune şi care ripostează ori încearcă să riposteze cu arma ori cu alte obiecte care pot pune în pericol viaţa ori integritatea corporală a persoanei>, transmite IPJ Argeș.

Ca urmare a faptului că unul dintre polițiștii care a intervenit a fost rănit ușor de către persoana în cauză, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Topoloveni, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Leordeni au intervenit pe raza localității Teiu, pentru identificarea și imobilizarea unui bărbat de 37 de ani, cunoscut cu probleme de natură psihică, care s-ar fi manifestat violent față de alte persoane.

Bărbatul în cauză nu s-a supus somațiilor, a incercat să fugă și să se opună imobilizării, manifestandu-se agresiv față de polițiști, pentru prinderea și imobilizarea acestuia fiind efectuat uz de armă.

Cu ocazia imobilizării, a fost efectuat uz de armă asupra bărbatului, ca urmare a faptului că acesta a incercat sa foloseasca impotriva politistilor obiecte taietor intepatoare pe care le avea asupra sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − = 9