VESTE BUNĂ. FĂRĂ IMPOZIT PE VENIT PENTRU JURNALIȘTI

Politic

Deputatul PSD Valeriu Steriu a inițiat o propunere legislativă de modificare a Codului fiscal, în baza căreia jurnaliștii și tehnicienii din radio și televiziune să fie scutiți de la plata impozitului pentru veniturile din salarii, asimilate salariilor și din drepturile de proprietate intelectuală. Propunerea a mai fost semnată de alți 27 de parlamentari de la PSD, ALDE și PMP, urmând a intra în dezbaterea Camerei Deputaților.

În prezent, cei care lucrează în IT sunt scutiți de la impozitul pe venit, iar din 2019, și cei care lucrează în construcții.

„Mass-media reprezintă un fenomen valoros şi eficient în transmiterea informaţiilor, având, în acest context, receptivitate şi influenţe modelatoare (educaţionale) şi educaţionale deosebite asupra publicului larg de toate vârstele, de toate profesiile, de toate convingerile. Jurnaliştii se ocupă atât cu informarea cetăţenilor cu privire la lucrurile relevante din societate, dar şi cu obţinerea de informaţii concrete şi corecte, deoarece nu orice informaţie are puterea de a stârni curiozitatea publicului.

Fiecare jurnalist intră în contact cu diferite informaţii şi le alege numai pe acelea pe care le consideră demne de interes, demne de a fi făcute publice, demne de a justifica efortul necesar verificării şi prelucrării lor pentru a deveni material de presă. Principala valoare la care ţin jurnaliştii şi la care trebuie să ţină toată societatea este libertatea presei, aceasta presupune recunoaşterea dreptului jurnalistului de a căuta informaţii şi de a exprima opinii, fără a fi îngrădit de vreo autoritate”, arată, în expunerea de motive a proiectului, deputatul Valeriu Steriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + 5 =