VIBRAȚII, CU MARA DIACONU

Cultura

La Galeria „Arta” din Câmpulung Muscel a avut loc,ieri, vernisajul expoziţiei de pictură şi grafică VIBRAȚII a artistei plastice Mara Diaconu.

Membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România, secţia grafică, absolventă a Facultăţii de Arte Plastice a Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi şi a Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, Mara Diaconu este un nume de referinţă în arta plastică românească contemporană. Între anii 1990 şi 2010 a fost profesor de grafică la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Piteşti. De-a lungul timpului, a deschis numeroase expoziţii în ţară şi în străinătate, având multe lucrări în patrimoniul unor instituţii de cultură şi în colecţii private.

„Se numeşte Vibraţii pentru că, atunci când ascultă muzică, un artist vede imagini şi culori, vibrează. Totul se transformă în creierul nostru în imagini, în jocuri compoziţionale. (…) Întotdeauna ascult muzică în atelier. N-aş putea spune că o înţeleg, dar o transform în imaginile mele.” (Mara Diaconu)

„Mara Diaconu este o personalitate complexă. (…) Ne transmite atât de multe lucruri, prin structura ei interioară şi prin componenta sufletească pe care o dăruieşte prin fiecare lucrare şi fiecare expoziţie, încât vorbele sunt aproape de prisos. Această expoziţie, Vibraţii, este o declaraţie, o provocare a stărilor pe care autorul le simte şi le transmite. Acest gest este un act de generozitate, o dăruire. Mara Diaconu face parte din acea pleiadă a autorilor cu personalitate complexă care copleşesc prin ceea ce fac şi ceea ce transmit.” (Mihai Precup, critic de artă)

„Legătura dintre pictură şi desen este foarte clară, Mara Diaconu fiind un desenator de excepţie. În acelaşi timp şi culoarea care vine să influenţeze linia face ca Mara Diaconu să ne ofere acea ipostază care este plină de un cadru în care sunt multe detalii. Mara Diaconu este ca un operator care redă spectacolul în plină efervescenţă.” (Gheorghe Dobrică, președinte UAP, filiala Pitești)

Expoziţia este deschisă în perioada 9 martie-4 aprilie 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

87 − 85 =