ZIUA DEȚINUȚILOR POLITICI ANTICOMUNIȘTI LA ÎNCHISOAREA PITEȘTI

Stiri

Data de 9 martie marchează atât sărbătoarea Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia, cât și Ziua Deținuților Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989.

La Memorialul „Închisoarea Pitești” se vor deschide larg porțile pentru vizitatori, sâmbătă, 9 martie, pentru a ne aminti de cei care au suferit în perioada comunistă pentru idealurile lor.

„Împreună cu Asociația Foștilor Deținuți Politici din Pitești, vom participa la slujba de pomenire a eroilor din Paraclisul <Înălțarea Domnului>, în interiorul Memorialului <Închisoarea Pitești>, la ora 10.00. Apoi vom merge la Monumentul dedicat Închisorii Pitești, din apropierea Memorialului, pentru o rugăciune în memoria victimelor Fenomenului Pitești”, transmite Maria Axinte, tânăra și inimoasa conducătoare a Memorialului.

Între orele 11.30 – 16.00, Memorialul „Închisoarea Pitești” va fi deschis pentru vizitare. Intrarea este liberă, iar vizitatorii vor putea explora în detaliu muzeul memorial. Accesul copiilor sub 12 ani nu este permis.

La eveniment vor participa dr. Sergiu Rizescu, fost deținut politic chiar la Închisoarea Pitești, vicepreședinte AFDPR, și Ion Ilie, fost deținut politic, precum și alți membri ai AFDPR Pitești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + 1 =